Pehlivan; Kütüphanesiz okulumuz yok

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan,  şuanda okulların tamamının kütüphaneye sahip olduğuna dikkat çekerek, “Kütüphanesiz okulumuz yok” dedi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca tarafından 2022 Yılı Eğitim Değerlendirme ve Ücretsiz Yemek Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başta olmak üzere çok sayıda eğitimci katıldı.

Toplantıda öncelikle 2022 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve ücretsiz yemek hizmeti hakkında basın mensuplarına sunum gerçekleştirildi. Sunumda bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, il genelindeki öğrencilerin en iyi eğitim olanaklarından yararlanmaları, fırsat eşitliğine sahip olmaları ve çağın gereklerine uygun nitelikte eğitim almaları için çalıştıklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığının “2023 Türkiye Yüzyılı, Eğitimin Yüzyılı” vizyonuyla 2023 yılında da aynı enerjiyle, hevesle, yepyeni projelerle çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini söyleyen Müdür Koca, “İlimizde, atıl durumdaki 108 köy okulumuz Köy Yaşam Merkezi’ne dönüştürülerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.  7 Mesleki Eğitim Merkezimizde 22 bin 953 öğrencimiz eğitim almaktadır. Bakanlığımızın başlatmış olduğu Aile Okulu projesi kapsamında aile iletişimi güçlü kılmak için 47 bin 071 ailemize ‘Aile Okulu’ eğitimi verilmiştir. Ayrıca il genelinde 748 muhtarımıza da aile okulu eğitimleri verilmiştir. Hayat Boyu Öğrenme birimimizde yürüttüğümüz çalışmalarla 2022 yılında 525.000 kursiyer sayısına ulaşarak tarihi bir rekora imza attık. Bakanlığımızın ‘5 Milyon Öğrencimize Ücretsiz Yemek Projesi’ kapsamında 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle, yürüttüğümüz çok yönlü çalışmalar neticesinde ilimiz genelinde 39 bin 584 okul öncesi eğitim ve 30 bin 83 taşımalı/pansiyon öğrencimiz olmak üzere toplam 69 bin 767 öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti sunacağız” dedi.

VALİ PEHLİVAN: “KÜTÜPHANESİZ OKULUMUZ YOK”

Vali Ali Hamza Pehlivan ise Mersin’de 427 bin 495 öğrenciye 30 bin 286 öğretmenle eğitim-öğretim hizmeti verildiğini hatırlattı. Bu eğitim-öğretim faaliyetlerinin toplamda 16 bin 106 derslikte gerçekleştirildiği bilgisini veren Vali Pehlivan, şöyle devam etti: “Kentimize her yıl ortalama 200 ile 250 arasında yeni derslik kazandırıyoruz. Tabi bunlar yeni ihtiyaç alanında yaptığımız derslikler olduğu kadar okul binaları eskimiş ise onları da yık-yap tekniğiyle yeniliyoruz. 2022 yılında ortalamanın da üstünde 274 derslik inşa etmişiz, 15 müstakil okul inşaatını tamamlamışız. Yine 2 pansiyon, bir spor salonu, bir mesleki eğitim merkezini tamamlayarak eğitim camiamızın hizmetine sunmuşuz. Tabi bununla birlikte 2022 yılında başlayıp, devam eden işler var. Şu an itibariyle 22 okulumuzun inşaatı devam ediyor. Bu okullarımızın inşaat bedeli de 428 milyon lira. Planladığımız 48 okul yapım işimiz daha var. Bunları da tamamladığımızda 738 derslik daha kazanacağız. Şu an bizim yatırım hacmimiz 1 milyar 335 milyon lira. İlimizde toplam spor salonu sayımız 278’e yükseldi. Şu anda okullarımızın tamamı kütüphaneye sahip. Kütüphanesiz okulumuz yok. Bunun yanında halk eğitim kurslarımızla binlerce vatandaşımıza ulaştık. Hedef 500 bin iken 525 binlere ulaştık. Proje üretme konusunda Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Türkiye ortalamasının üstünde çalışmalar yapılıyor. Bundan sonrada milli eğitim faaliyetlerinin içinde olmaya devam edeceğiz.”