Peker’in avukatından ‘yeni video’ iddialarına yanıt

Dijital tecrit nedeniyle sosyal medyadan paylaşım yapamayan suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın seçim öncesi yeni video iddialarına yönelik açıklamada bulundu. Barkın, tecrit nedeniyle Peker’in video yayımlayamayacağını belirtti.

Sosyal medyadan paylaştığı videolarla Türkiye gündemine oturan suç örgütü lideri Sedat Peker’in seçim öncesi bir içerik paylaşıp paylaşmayacağı merak konusu oldu. Peker’in avukatı Ersan Barkın ‘yeni video’ iddialarına yönelik sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

‘HUKUKİ DURUMUN GEREĞİ’

Barkın, “Sayın Peker’in ifade hürriyetinden mahrumiyeti iradi bir durum değil, hukuki durumun gereğidir. Dolayısıyla kendi kararıyla bu durumu ortadan kaldırabilmesi olanaklı değildir” ifadelerine yer verdi.

Barkın, şu ifadeleri kullandı:

“Bazı gazeteci dostların, sayın Sedat Peker’in seçime birkaç gün kala açıklamalarına devam edeceğine dair değerlendirmelerini okuyorum. Sayın Peker’in ifade hürriyetinden mahrumiyeti iradi bir durum değil, hukuki durumun gereğidir. Dolayısıyla kendi kararıyla bu durumu ortadan kaldırabilmesi olanaklı değildir.

‘FİİLİ DURUMUN DEĞİŞMESİ GEREKİR’

Ancak bulunduğu ülkedeki hukuki ve fiili durumun değişmesi gerekir ki bunun için herhangi bir siyasi destek sağlanamadığı, yapılan imza kampanyaları da sonuç vermediği için kendi hukuki girişimleri dışında bir olanak kalmamıştır.”