Protokol valisi değil… Halkın valisi…

Protokol valisi değil…
Halkın valisi..

12.05.2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mersin Valisi olarak atanmıştı

İlimize birçok vali gelip burada görev yaptı, kimisi gönüllerde taht kurup görevi sonunda ayrılıp gitti kimi de hafızalarda unutulmaz hizmetlerle anılıp yad edildi.
Kimisi de denge unsuru olarak temayüz etti.
Mersin özlenen ve olmasını istediği vali profiline bu güne dek ulaşamadı desek diğer valilerimize asla haksızlık olmasın.
Son olarak ilimize vali olarak atanan Vali Ali Hamza Pehlivan gerçek anlamda özlenen vali profilini halka göstermiş bulunmaktadır.
Halkla bir bütün olmayı ilke edinen halkla en güzel bir şekilde diyalog kuran valimiz büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim ki gönüllerde taht kurmuş durumda.
İlimiz vatandaşı valisinden son derece memnun, özellikle genç  kesim vali teveccühlerine her zaman mazhar olmaya başlamış bulunmakta.
Gece gündüz demeden vatandaşların arasına girip vatandaşın sorunlarını dinleyen bir valimiz olması Mersin için son derece büyük bir şanstır.

Bu yüzden  sayın valimize halkımız adına en içten teşekkürlerimi  sunuyorum.
Mersin geçmişte çok acılar çeken bir il olmuştur.
Huzura ve barış ortamına. Öylesine özlem duymuştur ki hele hele mülki amir konumunda olan vali tarafından hatırlanması bu ilin halkını son derece mutluluğa itmiştir.
Halkın valisi deme söylemini gerçekleştiren vali  Ali Hamza Pehlivan’a  buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunmadan edemiyorum.
Sakın bu söylemlerimle fazla iltifat ettiğim intibası uyanmazsın zira görünen köy zaten kılavuz istemiyor.
Bu il insanı kendisine değer veren, kendisini unutmayan sayan yöneticilere her zamana hasret kalmıştır.
İşte bu yüzden halkla her zaman bütünleşmeyi kendine ilke edinen vali Ali Hamza Pehlivanlıyı  bu yüzden halkın içtenlikle bağrına bastı.
Protokol valisi değil…
Halkın valisi olduğunu gösterdi..
Dağ,taş bayır demeden Mersinin en uçra kesimdeki köylere giden.
Halıkın cenazesine düğüne katılan çoçuklarla baba  şefkati gösteren her fırsat,a Halkın arasında. Dolaşan Halkın valisi..
Mersin artık kendisine sahip çıkan kendisini koruyup kollayan bir valiye sahip olduğu için son derece şanslı bir il konumuna gelmiş.
Sayın valimizin bu örnek alınması gereken tutum ve davranışının bundan sonrada devam edeceğine ve ilimizi turizm kenti olma adına üzerin düşeni yapacağına içtenlikle inandığımızı ifade etmek isterim. Halkımızın, gençlerimizin ve yaşlılarımızın büyük sevgisine mazhar olan sayın valimizi gerçekleştirdiği böylesine samimi bir ortam için bir kez daha tebrik ediyor, çalışmalarının aynı güzelliklerle devam etmesini diliyorum.
Bir kez daha içtenlikle TEŞEKKÜRLER
HALKIN VALİSİNE…

Ahmet Oktay
takiphaberajansi.com
01/11/2022 tarihli köşe yazım