“RAKİP TOPARLANAMIYOR. RAKİBİ DAĞITALIM AMA BİZ DAĞILMAYALIM”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’den Millet İttifakı bileşenlerine çağrı:

 

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakını bütün engellemelere, bütün oyunlara, bütün tuzaklara rağmen bugünlere getirdiğini belirterek “Şimdi 14 mayısta Türkiye ittifakını kuracağız. Milleti temsil edenlerin kurduğu ittifak artık milletin indinde olacak. Millet saflarında olacak” dedi. Seçer, ittifakı oluşturan partilere “Bu zorlu bir süreç. Denizi geçip derede boğulmayalım. Rakip toparlanamıyor. Rakibi dağıtalım ama biz dağılmayalım” uyarısında bulundu.

 

CHP’li Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, Millet İttifakının 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroplu’nun çalışmalarına destek vermek amacıyla seçim ofisi çalışmalarına başladı.

Seçim ofisinin açılışında katılımcılara seslenen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Burada farklı partililerle bir aradayız. Hayata farklı pencerelerden bakıyoruz. Ama bugün Türkiye’nin bütün metropollerinde bahar geldiyse 13.cumhurbaşkanımızın engin hoşgörüsüyle, nezaketiyle, siyaseti okumasıyla, asaletiyle oldu. Bu ittifakı oluşturan 13.cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğludur. Sayın Cumhurbaşkanımız bu ittifakı sağladı, bütün engellemelere rağmen, bütün oyunlara rağmen, bütün tuzaklara rağmen bu günlere getirdi. Şimdi 14 mayısta Türkiye ittifakını kuracağız. Milleti temsil edenlerin kurduğu ittifak artık milletin indinde olacak. Millet saflarında olacak” dedi.

 

“TÜRKİYE İYİ DİLE SUSADI”

 

Türkiye’de her kesimin birliğe, beraberliğe, iyi dile, refahın hakça dağıtılmasına susadığına işaret eden Seçer, “Bu susadığımız hasletler için sayın cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu bu gayreti gösterdi biz de 14 mayısta görevimizi yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“KILIÇDAROĞLU’NU ÇANKAYA’YA GÖNDERELİM”

 

31 Mart 2019 seçimlerinde nüfusun yüzde 45’inin yaşadığı metropol kentlerde belediye başkanlıklarını Millet Partisi ittifakına mensup partilerin kazandığına değinen Seçer, “Buradan Mersin halkına sesleniyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi 2.4 milyon vatandaşa hizmet ediyor. Resmî nüfusunun 700 bin fazlası bir nüfusa hizmet ediyor. Bütün engellemelere rağmen, bütün tuzaklara rağmen, bütün art niyete rağmen… Cumhurbaşkanı dün yine konuştu. CHP’li belediyeler çöp dedi. Bana oy veren vermeyen tüm seçmenlerime sesleniyorum. Mersin çöp mü? Mersin çamur mü? Mersin çukur mu? Mersin’de ayrımcılık mı var? İnsanlara tepeden bakma mı var? Belediyede hırsızlık mı var? Yolsuzluk mu var? O zaman Mersin halkından şunu istiyorum: Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun, mührü alın, vicdanınızın sesini dinleyin, aklınızla birleştirin, mührü vurun. O parti bu parti hangi partiye verirseniz verin Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Ankara’ya, Çankaya’ya cumhurbaşkanı olarak gönderelim” şeklinde konuştu.

 

“ORTAK KAYGILAR VARDI, ORTAK ADAYDA BİRLEŞTİK”

 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde farklı partilerin bir araya geldiğini kaydeden Seçer, bu partilerin ortak kaygısının adaletsizlik, yolsuzluk, gelir dağılımı adaletsizliği olduğuna dikkat çekti.

Seçer, “Bütün ortak noktalarda birleşiyorsak zaten cumhurbaşkanı adayında da birleştik. Size söz: Partim Mersin’de en yüksek oya ulaşacak. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu en yüksek oyu alacak. Bu zorlu bir süreç. Denizi geçip derede boğulmayalım. Oyunlara gelmeyelim. Rakip toparlanamıyor. Rakibi dağıtalım ama biz dağılmayalım” dedi.