Schneider Electric, Dünyanın En Prestijli ESG Derecelendirmelerinde Tam Not Aldı

Schneider Electric, uluslararası çapta öncü 3 farklı ESG derecelendirme platformunda elde ettiği başarılarla küresel ölçekte sürdürülebilirlik alanına sunduğu katkıyı bir kez daha kanıtladı.

schneider-electric-dunyanin-en-prestijli-esg-derecelendirmelerinde-tam-not-aldi.jpg

  • Schneider Electric, uluslararası çapta öncü 3 farklı ESG derecelendirme platformunda elde ettiği başarılarla küresel ölçekte sürdürülebilirlik alanına sunduğu katkıyı bir kez daha kanıtladı.
  • Şirket, S&P Global CSA, Vigeo Eiris ve CDP tarafından sürdürülebilirlik liderleri arasında gösterildi. Bu değerlendirmelerden S&P Global CSA, aynı zamanda Schneider Electric’in son 12 yıldır Dow Jones Dünya ve Avrupa Sürdürülebilirlik Endekslerinde gösterilmesinde de temel oluşturuyor. 

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, önde gelen üç bağımsız Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ESG) derecelendirme kuruluşu tarafından sektörünün en iyisi olarak değerlendirildi. Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarıyla küresel liderler arasında yer alan Schneider Electric, prestijli derecelendirme kuruluşu S&P Global tarafından yürütülen 2022 Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi’nde (CSA) Elektrikli Bileşenler ve Ekipmanlar şirketleri arasında ilk sırada yer aldı. Moody’s’in Avrupa ESG derecelendirme kuruluşu Vigeo Eiris tarafından Elektronik ve Ekipman sektöründe birinciliğe layık görüldü ve aynı zamanda CDP tarafından hazırlanan, çevresel şeffaflık ve eylemde lider olarak kabul edilen şirketlerin yer aldığı CDP 2022 A Listesi’nde gösterildi. 

Bu benzersiz performans, Schneider Electric’in sürdürülebilirlik çalışmalarının etki ve sonuçlarını gözler öner seriyor ve şirketin 100’ü aşkın ülkedeki faaliyetlerinde işinin merkezine sürdürülebilirliği alma taahhüdünün ve stratejisinin başarısını kanıtlıyor. 

Alınan bu önemli sonuçları değerlendiren Schneider Electric Strateji ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gwenaelle Avice-Huet; “Scneider Electric olarak bugün dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlar karşısında, en önemli şeylere, yani insanlara, gezegene ve performansa odaklanmanın nasıl mümkün olduğunu gözler önüne seriyoruz. Elde ettiğimiz bu yüksek dereceler, yalnızca iç ve dış paydaşlarımızın ve çevrenin refahına olan sarsılmaz bağlılığımızı yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda bizi eyleme ve yeniliğe odaklanmaya ve herkesi bu yolculukta yanımıza almaya teşvik ediyor” dedi. 

Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi’nde üst üste 12. yıl 

Schneider Electric, S&P Global tarafından yürütülen 2022 CSA’da 100 üzerinden 90 puanla Elektrikli Bileşenler ve Ekipmanlar sektörü ortalaması olan 21’in oldukça üzerinde bir puanla ve Biyoçeşitlilik, Operasyonel Eko-Verimlilik, Tedarik Zinciri Yönetimi, İşgücü Uygulamaları ve İnsan Hakları alanlarında kaydedilen ilerlemenin takdiri ile sektördeki emsalleri arasında ilk sırada yer aldı. Bu değerlendirme, Schneider Electric’in prestijli Dow Jones Dünya ve Avrupa Sürdürülebilirlik Endekslerinde 12 yıldır üst üste yer almasına da temel oluşturuyor.

CDP İklim Değişikliği A Listesi’nde üst üste 12. yıl 

Schneider Electric, bu yıl bir kez daha CDP A Listesi’nde yer alarak sektöründe üst üste 12. kez bu başarıya imza atan tek şirket oldu. CDP, bu derecelendirme ile Bilim Temelli Hedefler İnisiyatifi’nin Kurumsal Net Sıfır Standardı gereğince kısa ve uzun vadeli karbon azaltma hedeflerinin yakın zamanda yenilenmesinin ardından Schneider Electric’in İklim Stratejisini ve çevresel şeffaflığa olan bağlılığını takdir etmiş oldu. 

Vigeo Eiris tarafından sektöründe 1 numara 

Schneider Electric, Vigeo Eiris tarafından Elektronik Bileşenler ve Ekipmanlar sektöründe 100 üzerinden 73 puanla 2021’e kıyasla iki puanlık bir artışla Avrupa’da birinci oldu. Bu başarı, Schneider Electric’in Moody’s ESG Solutions tarafından seçilen en yüksek puan alan şirketlerden oluşan Euronext Vigeo World 120, Europe 120, France 20 ve CAC40 ESG endekslerine dahil edilmesini sağladı. 

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı