Seçer, tezgahçılara meydan okudu

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kızkalesi’nin burçlarından meydan okudu
“Tüm tezgahlardan haberimiz var”

“Hukuksuzluk kimsenin yanına kalmaz”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan davanın görüldüğü saatlerde “Her şeyden haberimiz var. Kurulan tezgahların içinde kimlerin olduğundan haberimiz var. Her şeyin zamanı gelir, bu hukuk dışı davranışlar kimsenin yanına kalmaz. Bunu da tarih yazacak” dedi.

24-25 Eylül tarihlerinde Kızkalesi ve çevresindeki tarihi lokasyonlarda 4 ayrı kategoride gerçekleştirilecek olan Kilikya Ultra Maratonu lansman toplantısıyla start aldı .
Toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in gündeme ilişkin yaptığı açıklamalar damga vurdu.
Cumhuriyet ve demokrasinin kendileri için vazgeçilmez bir kavram olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Bu memlekette koltuğa oturan kalkmak istemiyor. Memleket kendinin zannediyor. Belediye başkanı şehir kendinin zannediyor. Baştakiler ülke kendisinin zannediyor. O devirler 19 Mayıs 1919’da Atatürk Samsun’a ayak bastığında bitti. Burası Cumhuriyet, burası demokrasi ülkesi. Hukuk devleti. Bunun bilincinde olmak lazım. Toplumların rehavette olduğu dönemler olabilir. Daha da uzatmak istemiyorum zaten kimse bizi rahat bırakmıyor. Senaryolar yazılıyor çiziliyor. Tüm aktörleriyle uygulamaya konuluyor. Bizim her şeyden haberimiz var. Buradan dinliyorlardır beni. Her şeyden haberimiz var. Kurulan tezgahların içerisinde kimlerin olduğundan da haberimiz var. Ama Allah şahit ki biz demokrasiyi içine sindirmiş insanlarız. Hukuk devletine inanmış insanlarız. Her şeyin zamanı gelir, bu hukuk dışı davranışlar kimsenin yanına kalmaz. Bunu da tarih yazacak ve ben de Kızkalesi’nde buraya yazıyorum. Türk milletinin sayesinde Allah Türkiye’ye bunu gösterecek. Herhalde yeterli olmuştur” ifadelerini kullandı.