SEÇER:“BASKI İKLİMİNİ AŞACAK TARİHSEL BİRİKİME SAHİBİZ ”

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye’nin zorlu bir siyasi süreçten geçtiğini belirterek “Önümüze bir genel seçim var. Bunun yarattığı bir siyasal gergin ortam var. Belediyelerin üzerinde sürdürülen baskı iklimi var. Bunları da görmezden gelmemek lazım. Bunu aşacak güçteyiz. Bu aşacak tarihsel birikime sahibiz” dedi.

 

Tarsus’un kurtuluşunun 101. yılı nedeniyle düzenlenen törene katılan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’un milli mücadeledeki önemine dikkat çekti. Çukurova’da işgalden kurtulan ilk yerin verilen mücadele sonucunda Tarsus olduğuna işaret eden Seçer, “Tarsus, stratejik konuma sahip bir yer. Doğal olarak bugün de aynı önemi taşıyor, her açıdan taşıyor. Demografisiyle, ekonomisiyle, tarihi geçmişiyle, kültürel birikimiyle muazzam bir yerleşim bölgesi. Atalarımız bize bu toprakları emanet ettiyse, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’in kurumlarını kurduysa, Türkiye’yi demokratik ortama bu anlayış ve irade taşıdıysa, bize düşen görev de bayrağı devraldığımız yerden çok daha yükseklere taşımak. Bizler CHP’nin neferleri olarak, sayın milletvekilimiz, sayın ilçe belediye başkanımız ve ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu şiarla, bu amaçla, bu şevkle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Türkiye’nin siyasal anlamda zor bir süreçten geçtiğine de dikkat çeken Seçer, “Siyasal anlamda zor süreçlerden geçiyoruz, bunu da görmemezlikten gelemeyiz. Önümüzde bir genel seçim var. Bunun yarattığı bir siyasal gergin ortam var. Belediyelerin üzerinde sürdürülen baskı iklimi var. Bunları da görmezden gelmemek lazım. Ama bunları aşacak kudretteyiz, güçteyiz ve tarihi birikimdeyiz. Bizim için Türkiye farklı bir misyon. Türkiye’yi geliştirme, kalkındırma misyonunu biz Ulu Önderimizden aldık. Onun için de bu misyonu şanla, şerefle, azimle, kararlılıkla taşıyacağız” ifadelerini kullandı