ŞERİFE ARICI YILDIZ MERSİN CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI.

Mersin CHP İl başkanlığında partililerle birlikte basına aday adayı olduğunu açıkladı;
Basın açıklamasında şunları söyledi; bugün sizlere çatısı altında birçok görevlerde bulunduğum ulu önder Atatürk ün eseri CHP kürsüsünden onun bir neferi, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanıyışın’ın 88 yıl dönümünde bir cumhuriyet kadını olarak hitap etmekten Onur duyuyorum. Diyerek sözlerine şu şekilde devam etti; yaklaşık 3yıldır sürdürmekte olduğum CHP mersin il yönetim kurulu üyeliğinden, milletvekili aday adaylığı için bugün itibarı ile ayrılıyorum dedi.
Daha sonra şunları söyledi; Aday olmama en büyük etken bugünlerde seçme ve seçilme hakkını kutladığımız Türk kadın haklarının siyasi hakları bir yana yaşam hakkı korumasız kalmıştır. Laik bilimsel eğitim kurumlarının iç boşalmış, yerini çocuklarımızın altı yaşında hayatını karartan tahrikâtlar almıştır.
Partimiz 3 aralıkta açıkladığı vizyon belgesi ile, ülkemize yaraşır güçlendirilmiş parlamenter yönetim sistemini, yönetenleri vatandaşını kalkındıran bir ekonomik ve mali yapıyı, tüketerek değil, üreterek büyüyen bir ekonomiyi, yoksulluğu değil, refahı paylaşan bir sosyal devlet düzenini, onurlu bir dış politikayı tarif etmiştir.

Bu anlayış ve sorumlulukta 2023 genel seçimlerinde mersin milletvekilliğine aday adayıyım. Aciklamak kadar milletvekili listemizde kentimizin tüm unsurlarımızın adi bir biçimde yer alması, temsiliyete adalet dileğimdir. Diyerek resmen aday adaylığını resmiyete dökmüş oldu.