Şirketler B2B’ye özel ödeme çözümleriyle rekabette öne geçiyor

Tedarik zincirindeki kırılmalar ve artan maliyetler, özellikle B2B çalışan şirketlerin ürün tedarikini her zamankinden daha hızlı ve verimli gerçekleştirmesini gerektiriyor.

sirketler-b2bye-ozel-odeme-cozumleriyle-rekabette-one-geciyor.jpg

Tedarik zincirindeki kırılmalar ve artan maliyetler, özellikle B2B çalışan şirketlerin ürün tedarikini her zamankinden daha hızlı ve verimli gerçekleştirmesini gerektiriyor. İşte bu noktada B2B’ye özel ödeme alma çözümleri şirketlere rekabet avantajı yaratıyor. Şirketler daha hızlı ve güvenli ödeme alma yöntemleriyle, sadece daha fazla satış değil finansal istikrar da kazanıyor.

 

 

Bugün tüm şirketlerin gündeminde iş süreçlerini hızlandırmak ve daha verimli hale getirmek var. Bu noktada B2B iş modelinde çalışan şirketlerin odağında dijitalleşme yer alıyor. Şirketler, özellikle ödeme sistemlerindeki dijitalleşme ve otomasyonla tedarik ve satış süreçlerini hızlandırıyor. Sonuç olarak da rekabette kendilerini öne çıkaran bir büyüme avantajı elde ediyorlar. Bu büyümeyi küresel B2B ödemeler pazarının performans trendinde de görmek mümkün. 2021 yılında 1 trilyon dolara ulaşan pazar hacminin, 2030 yılına kadar 2 trilyon 515 milyar dolara ulaşması bekleniyor. 

 

Satış kayıplarının önüne geçiyor

 

Türkiye'nin öncü fintek şirketi Paynet de B2B firmalarına sunduğu çözümlerle şirketlerin finansal süreçlerini dijitalleştirirken, ödeme akışlarını verimli ve etkin şekilde yönetmelerini sağlıyor. Paynet’in geliştirdiği Bayi Ağı Çözümleri, özellikle bayi ve alt bayiye sahip şirketlerin nakit ve tahsilat akışını daha kolay yönetmelerine yardımcı oluyor. Üreticiden son kullanıcıya kadar olan süreçte gerçekleştirilen satışlarda, tüm paydaşların payı Paynet Bayi Ağı Çözümüyle otomatik olarak ilgili hesaplara geçiyor. Bayi Ağı Çözümlerinin bir diğer önemli özelliği de tüm işlemleri tek merkezden yönetmesi. İşletmeler Paynet ile kart, kredi gibi tüm ödeme yöntemlerine bir arada ulaşabiliyor. Ayrıca müşterileri için en uygun ve en pratik ödeme yöntemleri ile ödeme alabiliyor ve satış kayıplarının önüne geçebiliyorlar.

 

Daha uygun maliyetlerle alışveriş imkanı, daha fazla satış

 

Paynet, kart, kredi ya da cüzdan gibi tüm ödeme yöntemlerinin tek bir anlaşma ile alınmasına da aracılık ediyor. Paynet portal, mobil uygulama, karekod ve link gibi farklı cihaz ya da altyapılar ile ödeme alınmasına olanak sağlıyor. Paynet’in B2B’de işletmelere sunduğu bir diğer avantaj ise artı taksit olanağı. İşletmeler, anlaşmalı bankalar üzerinden müşterilerine daha uygun maliyetlerle taksitli alışveriş imkanı yaratıyor. Böylece daha fazla satışın da önünü açıyorlar.

 

Tek ekrandan ödeme ve tahsilat takibi

Paynet’in sunduğu Açık Bankacılık hizmeti, işletmelerin banka hesaplarındaki hareketleri anlık olarak izlemesine yardımcı oluyor.  Paynet üzerinden gerçekleşen işlemler, raporlarla kolaylıkla görüntülenebiliyor. Şirketler, çalıştıkları tüm bankalardaki hesapları tek ekrandan kontrol edebiliyor, farklı bankalardaki hesap hareketlerini tek bir platform üzerinden takip edip raporluyorlar. Ödeme ve tahsilat takibini de tek tuşla kolay ve hızlı bir şekilde yapabiliyorlar. Hizmet, işletmelerin nakit akışını yönetmelerini de kolaylaştırıyor. 

 

Farklı dijital ödeme yöntemleri sunabiliyor

Paynet, Sanal POS çözümleri sayesinde şirketlerin dijital olarak ödeme almalarına ve satıştan faturalandırmaya kadar tüm süreci uçtan uca dijital hale getirmelerine de aracılık ediyor.  Sanal POS ile gerçekleşen işlemler anlık ve esnek veri paylaşımına izin veren API’ler ile muhasebe ve ERP programlarına entegre edilebiliyor. Sanal POS entegrasyonu karkod ile (PayQR) ya da link ile (PayLink) ödeme alma çözümlerini de mümkün kılarak, ödeme yöntemlerini zenginleştiriyor.  

 

PayKredi ile satış hacmi artıyor

Paynet, üye işyerlerinin müşterileri için kredi seçeneği de sunuyor. Hızlı, kolay ve alternatif bir ödeme çözümü olan PayKredi sayesinde müşteriler ödemelerini mobil cihazlar üzerinden kredi ile yapabiliyor. Paynet üye iş yerleri, PayKredi ile müşterilerine, 36 aya varan vadelerle kredi imkanı sunabiliyor. Sağlanan taksitli ödeme deneyimiyle şirketlerin satış hacmi artarken, müşteriler de kart limitlerini doldurmadan dakikalar içinde alışverişlerini tamamlayabiliyor. Üye iş yerleri Paynet’in kredi ile ödeme alma çözümüne Paynet platformları üzerinden hazır olarak erişebildikleri gibi kendi mobil uygulama ve web sitelerine de entegre edebiliyorlar. 

 

Daha fazla satış yaparken nakit akışını daha sağlıklı yönetiyorlar

B2B iş modelinde çalışan şirketlerin büyümelerini çözümleriyle desteklediklerini ifade eden Paynet Genel Müdürü Onur Ertürk, bu noktada yarattıkları avantajları şöyle anlatıyor. “Biz şirketlerin finansal süreçlerini uçtan uca dijitalleştiriyor, bu sayede en güvenilir, en hızlı, en sade ve verimli şekilde nakit akışlarını yönetebilmelerini sağlıyoruz. Çözüm sunduğumuz işletmeler Açık Bankacılık servislerimiz ile tek bir noktadan birden çok bankadaki hesaplarına ulaşabiliyor, tüm ödeme ve tahsilat döngülerini tek bir platformdan izleyebiliyorlar.  Özellikle bayi, altbayi, distribütör gibi katmanlı satış/dağıtım kanalları kullanan büyük işletmeler, satış dağıtım kanalında olan tüm bayilerini tek bir sözleşme ile Paynet sistemlerine entegre ederek sunduğumuz avantajları ekosistemine yayıyor. Bu sayede pazarlama aktivitelerini ve satış kampanyalarını tek bir noktada tüm satış kanalı için kolaylıkla yönetebiliyor. Bayi ağı çözümü sayesinde sadece büyük işletmeler değil son tüketiciye dokunan bayiler de avantajlı finansal koşullarla tüm kartlara taksit imkanına kavuşuyor. Sunulan avantajlı ödeme koşulları sayesinde rekabette kolaylıkla ayrışabiliyor. Ayrıca Paynet altyapısı ile alınan ödemeler, paydaşlar arasında dağıtılabiliyor. Yani bayi ödeme aldığında ilgili tutar ana firma – bayi – distribütör hesaplarına otomatik olarak Paynet sistemleri aracılığı ile aktarılabiliyor. Bu sayede ana firma ve bayiler arasındaki cari akışı tüm paydaşlar için kolaylıkla izlenebiliyor ve yönetilebiliyor.  İşletmeler, dijital çözümlerimizle daha fazla satış yaparken nakit akışlarını daha sağlıklı yönetiyor ve operasyonel maliyetlerini de düşürüyorlar.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı