Spotify, İçerik Üreticileri ve Sanatçılar İçin Sunduğu Yenilikleri Stream On 2023'te Duyurdu

Spotify, sanatçıların dinleyici kitlelerini büyütmelerine ve kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olacak özellik ve araçları tanıtmak için sanatçıları, podcast yayıncıları ve içerik üreticilerini ağırladı.

spotify-icerik-ureticileri-ve-sanatcilar-icin-sundugu-yenilikleri-stream-on-2023te-duyurdu.jpg

Spotify, sanatçıların dinleyici kitlelerini büyütmelerine ve kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olacak özellik ve araçları tanıtmak için sanatçıları, podcast yayıncıları ve içerik üreticilerini ağırladı. Şirket ayrıca, 500 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısına kademeli olarak sunulacak yepyeni kullanıcı deneyimini de tanıttı

Dünyanın dört bir yanından sanatçı, şarkı yazarı, video & içerik üreticisi ve podcast yayıncısı, Spotify’ın ikinci kez düzenlenen ve duyurular, ilham verici hikayeler ve global platforma gelen yeni araç ve olanakların uygulamalı demolarla birlikte paylaşıldığı Stream On etkinliğinde bir araya geldi. 

Spotify’ın kurucusu ve CEO’su Daniel Ek açılış konuşmasında “Stream On, Spotify’ı hayata geçirmeye devam ederken izlediğimiz yolları anlatmaya ve kariyerinin her aşamasındaki içerik üreticilere onlarla iş fırsatları konusunda açık olduğumuzu bilmelerini sağlamaya odaklanıyor. Spotify olarak odağımızda ise içerik üreticilerin kariyerlerini kurabileceği, geliştirip büyütebileceği ve dünyanın da onların yaratıcılıklarından ilham alabileceği bir ‘yuva’ inşa etmek var.” dedi ve sözlerini sürdürdü: “Neredeyse 17 yıldır yaptığımız şey de tam olarak bu: İçerik üreticilerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak ve başarıya giden yeni yollar çizmelerine yardımcı olmak için bu yuvayı inşa etmek, iyileştirmek ve yeniden tasarlamak. Geleceğe baktığımızda ise, onlara her zamankinden daha fazla yaratıcılık, keşif ve kişiselleştirme imkanı sağlamak için en iyi kaynakları, desteği ve etkileşimi sunarak bu tutkumuzu yeni dikey alanlarda daha da fazla içerik üreticisine ulaşacak şekilde genişletmekten heyecan duyuyoruz.” dedi. 

İçerik üreticileri ve sanatçıların keşfedilmeleri için desteğimize, eskisinden daha kararlı bir şekilde devam ediyoruz

Spotify Stream On’da, içerik üreticileri ile dinleyicilerin daha da derin ve uzun süreli bağlar kurmalarını sağlamak amacıyla yeni görsellerden yararlanan yeniden tasarlanmış bir arayüzü ve yepyeni etkileşimli bir tasarımı hayata geçirerek içerik üreticilerinin keşfedilmesine daha da kararlı bir şekilde devam ettiklerini duyurdu. 

Yenilenmiş Spotify, bugünden itibaren 500 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısına kademeli olarak sunulacak. Aşağıdaki listede sizi nelerin beklediğini görebilirsiniz: 

  • Smart Shuffle özelliği ile tek bir dokunuşla mevcut bir çalma listesini kusursuz bir şekilde tamamlayan yeni müzikler eklemenin yeni bir yolunu sunuyoruz. 
  • Podcast önizlemelerinin başarısının ardından içerik üreticiler; kullanıcıların oynatmadan veya kaydetmeden önce ön izleme yapabilmesi için müziklerinin ve podcast’lerinin Önizlemelerini (Previews) seçebiliyor veya Spotify’ın otomatik olarak oluşturmasını sağlayabiliyor. 
  • Tıpkı müzikte olduğu gibi, Spotify artık podcast’ler için de Otomatik Oynatma hizmeti sunacak: Bir podcast sona erdiğinde, kullanıcının zevklerine uyan ve konuyla ilgili olan başka bir bölüm otomatik olarak oynatılmaya başlayacak. 

Sanatçıların streaming ile başarı elde etmelerine yardımcı olmaya devam ediyoruz

Spotify ayrıca yıllık müzik telif hakları raporu Loud & Clear’ın da sonuçlarını açıkladı.  Bu yılki veriler, her zamankinden daha fazla sanatçının başarıya ulaştığını gösteriyor. Öyle ki,  hem 1 milyon dolardan fazla kazanan sanatçıların hem de 10.000 dolardan fazla kazanan sanatçıların sayısı, son beş yılda iki kattan fazla arttı. Buna ek olarak, Spotify’ın tahminlerine göre, platformdaki en çok kazanan 50.000’inci sanatçı, kayıtlı tüm gelir kaynaklarından 50.000 dolardan fazla gelir elde etti. 

Loud & Clear sitesi ayrıca Spotify’ın, elde ettiği her bir doların yüzde 70’ine yakınını sektöre nasıl geri verdiğini ve Spotify’ın müzik hakları sahiplerine yaptığı tüm ödemelerin 40 milyar dolara yaklaştığını da ayrıntılarıyla anlatıyor. 

İçerik üreticilerin yeni ve gelişmiş araçlarla dinleyici kitlelerini oluşturup genişletmelerine yardımcı oluyoruz

Spotify ayrıca, sanatçıların büyümesine destek olacağı bir diğer gelir çeşidi hakkında detayları da paylaştı: Merchandise (içerik üreticilerinin ticari ürünleri) ve canlı etkinlikler

  • Yeni Konser ve Merch Discovery araçları, konserseverlerin canlı performansları asla kaçırmamalarını sağlıyor. Dinleyiciler, uygulama genelinde çok daha fazla noktada ticari ürünlerin ve konserlerin listelerini görmeye başlayacak. Bir canlı performans duyurusu bir dinleyicinin dikkatini çekerse, kişi ilgili listeyi, Canlı Etkinlikler Akışı’ndaki yeni buton olan ‘ilnterested’a tıklayarak kendi takvimlerine kaydedebilecek. Kullanıcılar, kendi zevklerine göre kişiselleştirilmiş şekilde, mevcut konumlarını ayarlayabilecek ve dünya çapındaki konserlere göz atabilecek. 
  • Spotify ayrıca, Fans First programını daha fazla sanatçıyı içerecek şekilde genişleterek en büyük hayranların, konser ön satışlarına ve özel ürünlere erişim sunacak e-postalar ve bildirimler almasını sağlayacak. 

Stream On etkinliğinde ayrıca  podcast içeriği oluşturmak, yönetmek, büyütmek ve bunlardan gelir elde etmek için Spotify’ın en iyi podcast oluşturma araçlarını tek bir adreste bir araya getiren Spotify for Podcasters ile ilgili de gelişmeler duyuruldu.

Stream On etkinliğindeki tüm duyuruları ve etkinliğin kaydını Spotify’ın For The Record blogunda bulabilirsiniz. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı