SÜRDÜRÜLEBİLİR HİZMET!

Ahmet OKTAY

Türkiye nüfusu son 50 yıldır kırsaldan kentlere doğru büyük bir hareket göstererek esnek bir yapıya dönüşmüş durumda. Ülkemiz nüfusu her geçen yıl arttığı gibi Batı Dünyası’nın gıpta ettiği ve imrenerek baktığı genç nüfus oranımızda sürekli artış göstermekte. Mülteci ve sığınmacı olarak gelenlerin vatandaşlık alması da ülke nüfusunu hatırı sayılır bir oranda yukarı çekmekte. Yalnızca nüfus sayısı değil nüfus artış oranımız da pozitif bir seyir izlemekte. Hal böyle olunca kamu hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde vatandaşa ulaştırılmasında zaman zaman güçlük çekilmekte. Nüfusun kırsal ve kentsel dağılımının dengesizliği, iç göçün sağlıksız gerçekleşmesi çarpık kentleşmeye ve imar planlarının planlandığı gibi tatbik edilememesine sebep olmakta. Tüm bunlar bir yana sosyolojik, ekonomik, asayiş, ulaşım vb gibi birçok alanda birtakım sorunlar gün yüzüne çıkmakta. Mesela Merkezi Yönetim’in ulaşımın rahatlatılması için yaptığı kara ve hava yolu projeleri hepimizin malumu. Öngörülen hedeflerin gerçekleştirildiği projeler olduğu gibi hedeflere yeterince ulaşamayan projelerde yerini almış durumda. Neyseki bunların sayısı başarılı olandan daha az. Yerele indiğimizde ise “mali tevzin” ilkesi çerçevesinde birtakım hizmetlerin yürütülmesi belediyelere ve il özel idarelerine bırakılmış durumda. Belediyelerin kendi öz kaynaklarının yanı sıra genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden aldığı pay ve meclis kararınca borçlanarak gerçekleştirdiği projeler vatandaş için önem arz etmekte.

Mesela Alanya Belediyesi’nin, Alanya Kalesi’ne yapmış olduğu teleferik sistemi kaleye ulaşma noktasında büyük kolaylık sağladığı gibi zaman tasarrufu da sağlayıp ulaşımı rahatlatmakta. Tunceli Belediyesi’nin ulaşım ücretlerini neredeyse bedavaya çekmesi doğal olarak alkışlanacak bir hizmet.

CHP’li belediyelere “heykel belediyeciliği” diyenlere Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin metro projesine bakmasını tavsiye ediyorum. 3 Ocak’ta temeli atılan ve Akdeniz Bölgesi’nin ilk yer altı raylı projesi olacak olan metro hattı yaklaşık 35 KM olacak ve 4 bin vatandaşa doğrudan hizmet verecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER ‘in deruhte ettiği ve detaylarını açıkladığı projenin tamamlanması ise ortalama 3.5 yılı bulacak. Ayrıca SEÇER, projenin merkez ilçeler tamamlandıktan sonra diğer ilçeler içinde yapılacağının müjdesini verdi. Şehir içi kara ulaşımıyla ilgili gerçekleştirdiği projeler ve yaptığı iyileştirmeler zaten böyle bir projenin sinyalini vermişti kanaatimce.

Hani derler ya ‘başarı başarıyı doğurur’ bu da o hesap işte. Ayrıca metro projesi yalnızca ulaşıma değil daha önce gerçekleştirilen “Teksin Mersin” uygulaması gibi kentin vizyonuna ve sürdürülebilir kentleşme olgusuna da pozitif bir etki gösterecektir. Tüm bu gelişmelere istinaden Merkezi Yönetim’in böyle büyük ve güçlü projelere finansman desteği vermesi yerel hizmetlere dolaylı olarak katkı sağlayacak ve metro projesinin diğer belediyelerce örnek alınması durumunda finansman desteğiyle diğer projelere de teşvik sağlanmış olacaktır. Söz konusu “vatandaşa hizmet” olunca herkesin taşın altına elini koyması ve kalıplaşmış düşüncelerin bir kenara bırakılması önem arz etmektedir.