Takeda Türkiye, Onkoloji alanında yenilikçi tedaviler sunuyor

Tüm dünyada toplam kanser tanılarının yaklaşık 12’sini oluşturan ve her yıl yaklaşık 2 milyon yeni insanda görülen akciğer kanseri yılda 1.

takeda-turkiye-onkoloji-alaninda-yenilikci-tedaviler-sunuyor.jpg

Tüm dünyada toplam kanser tanılarının yaklaşık 12’sini oluşturan ve her yıl yaklaşık 2 milyon yeni insanda görülen akciğer kanseri yılda 1.7 milyon insanın ölümüne neden oluyor. (1) Dünyanın 10 büyük ilaç şirketinden biri olan Takeda, geliştirdiği yenilikçi tedaviler ile akciğer kanseri hastalarının yaşam kalitelerini arttırmayı hedefliyor.

 

Türkiye’de her yıl yaklaşık 234 bin yeni kanser vakasının 17.6’sını akciğer kanseri tanıları oluşturuyor.  Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de 25.8 oranıyla en yüksek erkeklerde görülen akciğer kanserinin kadınlarda görülme oranı ise 7.(2) 

Türkiye’de 2016 yılından beri faaliyet gösteren Takeda Türkiye Onkoloji birimi; Multipl Miyelom, Hodgkin Lenfoma ve akciğer kanseri terapötik alanlarında hastaların hayatlarında anlamlı farklar yaratmak için yenilikçi tedaviler sunuyor. 240 yıllık köklü geçmişi ve inovasyon odaklı yaklaşımı ile hastaların ihtiyaçlarını ön görerek inovatif tedaviler geliştirdiklerini vurgulayan Takeda Türkiye Genel Müdürü Şeyda Atadan Memiş Standart kanser tedavilerine verilen cevap, hastalık değişkenliği nedeniyle düşük olabiliyor. Bu nedenle hassas tıp kapsamında kişiye özel tanı ve tedaviler geliştirilmektedir.3) Küresel, değer tabanlı, Ar-Ge odaklı biyofarma lideri olarak, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hastalarımızın yaşam kalitesini arttıracak tedavi seçenekleri ile hastalarımızın yanında oluyoruz. Köklü geçmişimizin sağladığı deneyimimiz ile bilimin liderliğinde, tüm kaynaklarımızı kullanarak kanser tedavisinde yeni yaklaşımlar geliştirmekteyiz. Hasta odaklı yaklaşımımız ile farklı hasta popülasyonlarında hedefe yönelik tedaviler ile çözümler sunmayı amaçlıyoruz. Akciğer kanseri tedavisinde de hastaların doğru zamanda doğru tedavileri almalarını sağlamanın, hastalığın tedavisinde büyük önem taşıdığını biliyoruz ve bu konuda yeni tedavi seçenekleri geliştirerek hastalarımızın yaşam kalitelerini arttırmayı hedefliyoruz,” dedi.

Globalde yürütülen Ar-Ge çalışmalarında inovasyonu en üst seviyede tutarak geliştirdikleri yenilikçi ürünlere, dünyayla eş zamanlı olarak Türkiye’de de ulaşılabilir olması için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Memiş, bu konuda hastaları bilinçlendirmenin de çok önemli olduğunu söyledi. “Takeda Türkiye olarak; hastaları her zaman merkezimize alarak “Bütünlük, Dürüstlük, Adalet, Azim” değerlerimiz ışığında tıbbi tedavi seçeneklerinin yanı sıra, hastalıklarla ilgili toplum nezdinde farkındalık çalışmalarını hayata geçiriyoruz. Farkındalık çalışmalarımızda paydaşlarımız, sağlık profesyonelleri ve hasta dernekleri ile iş birliği yaparak hastaları, hasta yakınlarını ve toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Kasım ayı, akciğer kanserine dikkat çekmek ve erken teşhisin önemini vurgulamak amacıyla Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı olarak kabul ediliyor. Takeda Türkiye ekibi olarak bu sene de dünyamızı koruma önceliğimizi bu önemli farkındalık günü ile birleştirerek dünyamızın akciğerleri olan ormanlarımızın yeşermesine katkı sağlamak amacıyla çalışanlarımız ve aileleri adına TEMA Vakfına bağışta bulunarak hastalığa dikkat çektik,” dedi.

Takeda Türkiye, akciğer kanseri alanındaki faaliyetlerini arttırarak bu alanda anlamlı farklar ve yenilikçi çözümler ortaya koymak için çalışmalarına devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı