Tanrıkulu, Diyarbakırlı hemşehrilerile buluştu.

Sezgin Tanrıkulu, Mersin’de Diyarbakırlı Hemşerileriyle Buluştu CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakırlı hemşehrilerile buluştu.Tanrıkulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu’nun yarın Mersin’de gerçekleştireceği miting öncesi Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) Mersin Şubesi’nin düzenlediği etkinlikte Diyarbakırlı hemşerileriyle buluştuğu toplantıda “CHP Genel Başkanı Kılıcdaroğlu, Mersin üzerinden Türkiye’ye mesaj verecek” dedi.

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) Mersin Şubesi’nin MADO’da gerçekleşen toplantıya CHP İstanbul Milletvekili  Sezgin Tanrıkulu, CHP  Mersin milletvekili Cengiz Gökçel, Diyarbakır Vakfı Mersin Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz’ün yanı sıra Güneydoğu Anadolu Bölgesi yöre dernekleri temsilcileri katıldı.

Sezgin, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğine dikkat çektiği konuşmasında , Türkiyenin geçmişte daha zor günler yaşadığını hatırlatarak, yaşanan 15 Temmuz kalkışmasının ardından Türkiye başka bir noktaya taşındığını ifade etti. Her alanda 90’lı yıllardan daha berbat durumda olduklarını ifade eden Tanrıkulu, insan hakları ihlalerinin arttığını, STK’ın gücünün azaldığını, parlomenter sistemin gücünün çöktüğüni belirterek “Parlemento, AK Parti iktidarı aldında eziliyor” dedi.

Genel Başkan Kılıcdaroğlu’nun bugün TÜİK’e girişinin engellendiğini ifade eden Tanrıkulu, bir milletvekili olarak bazı yerlere giremedikleri için bilgi alamadıklarını buna benzer pekçok durum yaşandığını dile getirerek “Türkiye örneği olmayan durumlarla karşılaşıyoruz” dedi.

CHP’nin nasıl bir yol izleyeceği, sorunların nasıl çözüleceğine ilişkin sorularına yanıt veren Tanrıkulu, önceliklerin işsizliğin önlenmesi olduğunu, kamu kaynaklarının doğru kullanılması gerektiğini, üretime dayalı yatırımlara öncelik verileceğini belirtti.