Tarsus Amerikan Koleji’nde iki üst düzey atama

Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Üsküdar Amerikan Lisesi ile Tarsus Amerikan Koleji’nde iki yeni üst düzey görevlendirme gerçekleştirildi. Üsküdar Amerikan Lisesi’nin yeni Okul Müdürü Özgür Akas olurken, Amanda Sunderman Tarsus Amerikan Koleji’ne Başdanışman olarak atandı.

Sağlık ve Eğitim Vakfı, akademik düzeyi ve sosyal bilinci ile değer katan, çok yönlü, mutlu ve evrensel bireyler yetiştirme misyonu çerçevesinde, Vakıf bünyesindeki eğitim kurumlarından Üsküdar Amerikan Lisesi (UAA) ile Tarsus Amerikan Koleji’nde (TAC) iki yeni okul lideri ataması gerçekleştirdi.

Amanda Sunderman TAC’nin ilk kadın Başdanışmanı

Bir diğer yönetici ataması da Tarsus Amerikan Koleji’nde (TAC) gerçekleştirildi. TAC Başdanışmanlığı görevine getirilen Amanda Sunderman; son iki yıldır 600 öğrencisi, 20 farklı ülkeden 110 öğretmeni ve çalışanı olan I-Shou International School Tayvan’da Eğitim ve Öğretim Direktörü ve Genel Müdür Vekili olarak görev yapmaktaydı.

Mayıs 2024’te College of William & Mary’de Eğitim Politikaları, Planlama ve Liderlik alanında doktora çalışmasını tamamlayacak olan Amanda Sunderman, Massachusetts College of Liberal Arts’ta Liderlik Akademisi ve Müdürlük Lisans Programını bitirdi ve Principal’s Training Center’dan Uluslararası Liderlik sertifikası aldı. Yüksek lisanlarını University of Colorado’nun “Eğitimde Eşitlik” ve “Çok Kültürlü ve Çift Dilli Eğitim” Programlarında 2006 ve 2009 yıllarında tamamladı. Lisans derecesini Gordon College’dan alan Amanda Sunderman, Ağustos 2022 itibarıyla TAC’nin ilk kadın Başdanışmanı olarak göreve başladı.UAA’nın yeni Okul Müdürü Özgür Akas oldu

Üsküdar Amerikan Lisesi’ne (UAA) Okul Müdürü olarak Özgür Akas atandı.

9. sınıflar için hazırlanmış bir geometri kitabının yazarı ve görme engelli çocuklara matematik öğretmeyi amaçlayan ödüllü bir projenin tasarımcısı olan Özgür Akas, 25 yıllık eğitimcilik kariyerinde matematik öğretmenliği, bölüm başkanlığı, teknoloji liderliği gibi görevler yürütmenin yanı sıra öğretmenlere yönelik birçok mesleki gelişim çalışmasına katıldı. Eğitimde teknoloji kullanımı konusunda öğretmenlere ışık tutan pek çok uluslararası konferansta katılımcı ve konuşmacı olarak yer almıştır.