Teksüt lezzeti dünyaya yayılıyor

Teksüt, Worldfood İstanbul Fuarı’nda yerini alıyor   Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri firması Teksüt, Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan WorldFood İstanbul’da yerini alıyor.

teksut-lezzeti-dunyaya-yayiliyor.jpg

Teksüt, Worldfood İstanbul Fuarı’nda yerini alıyor

 

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri firması Teksüt, Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan WorldFood İstanbul’da yerini alıyor. Ödüllü  ürün ve lezzetlerini 01-04 Eylül 2022 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gıda dünyasına sunacak olan Teksüt yeni anlaşmalar ve iş birlikleri sonucunda ihracat yaptığı ülkelere yenilerini eklemeyi hedefliyor. 

 

Dünya standartlarında el değmeden üretim yapan Teksüt, 01-04 Eylül 2022 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Uluslararası Gıda Fuarı WorldFood İstanbul’a katılıyor. Teksüt yeni anlaşmalar ve işbirleri sayesinde ihracat yaptığı ülkelere yenilerini eklemeyi hedefliyor. 

 

Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, yurtiçinde ve yurtdışında planlı ve dengeli bir büyüme strateji belirlediklerini paylaştı. Özmen, ihracat fırsatı yaratabilecek Teksüt lezzetini dünyanın farklı ülkelerine ulaştırmaya destek olabilecek fırsatları değerlendirmeye önem verdiklerini belirtti. Bu kapsamda sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da, Ortadoğu’da ve Uzakdoğu’daki fuar ve işbirliği fırsatlarını takip ettiklerini; bunların sonuçlarını da aldıklarını paylaştı. Amerika Birleşik Devletleri’nden Çin’e kadar 4 kıtada 37 ülkeye Teksüt lezzetini ihraç ettiklerini söyleyen Özmen sözlerine şöyle devam etti; “Teksüt kalitesi ve lezzeti yurtdışında da çok seviliyor, çok fazla sayıda tüketici tarafından tercih ediliyor. Ürünlerimizi ziyaretçilere tanıtarak yeni ülkeleri ihracat ağımıza eklemeyi hedefliyoruz.” 

 

Bu yıl 30. kez düzenlenecek olan WorldFood İstanbul Fuarı’na 700’e yakın yerli ve yabancı katılımcının, on binlerce ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Fuar kapsamında Teksüt; geleneksel beyaz ve kaşar peynirlerinin yanı sıra labne, krem ve süzme ile çubuk, misket, mihaliç, örgü gibi yöresel peynirlerini tanıtacak. Standta ayrıca tereyağı, UHT süt, meyveli süt, yoğurt ve ayran ürünleri de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 

 

Hedef, cironun yüzde 15’i ihracattan 

Uzun yıllardır ihracat yapan bir kuruluş olduklarını hatırlatan Mert Özmen, “Son beş yılda bu konuda daha güçlü adımlar atıyoruz. Geçen yıl Avrupa ülkelerine ürün göndermeye başladık, şu an 37 ülkede ürünlerimiz tüketiliyor. Bu çerçevede ihracat hedefimiz ciromuzun yüzde 15’ine ulaştırmak” dedi. Teksüt, süt ve süt ürünlerini; Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Danimarka, İsveç, Kosova, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Kuveyt, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan, Suudi Arabistan, Moritanya, Tanzanya, Singapur, Japonya, Filistin, Çin’de dahil olmak üzere 37 ülkeye ihraç ihraç ediyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı