Tepe Home’da Ekip Ruhu İle Gelen Başarı İletişimde Tüm Duvarları Yıkmak

Tepe Home’da genel müdürlük görevini 2018 yılından bu yana sürdüren Levent Çapan, şirket başarısındaki en önemli faktörlerden birinin güçlü iletişim olduğunu söyledi.

tepe-homeda-ekip-ruhu-ile-gelen-basari-iletisimde-tum-duvarlari-yikmak.jpg

Tepe Home’da genel müdürlük görevini 2018 yılından bu yana sürdüren Levent Çapan, şirket başarısındaki en önemli faktörlerden birinin güçlü iletişim olduğunu söyledi. Birçok birimin koordineli olarak çalıştığı bir kuruluşta başarının bir sonuç olarak ortaya çıkabilmesi için iletişimin önündeki engellerin kalkması gerektiğini belirten Çapan; empati, şeffaflık ve dayanışmanın sağlıklı bir iletişimin oluşmasında kilit unsurlar olduğunu ifade etti.

 

Kurum içinde doğru iletişimi kurabilmek ve ortak paydada buluşabilmenin önemine vurgu yapan Tepe Home Genel Müdürü “Kurum içi iletişim ne kadar etkili ve ulaşılabilir olursa bu durum firma dışındaki paydaşlarla olan ilişkiye de yansıyacaktır. Etkili iletişim kurmak hem çalışanın motivasyonunu yükseltecek hem de sorunların daha hızlı ve etkili çözülmesine olanak verecektir. Dolayısıyla motivasyon ve çözüm odaklı bakış açısı son müşteriye de yansıyacaktır. Doğru iletişim, kurum içinde başlayıp müşteriye kadar uzanan bir yolculuktur.” ifadelerinde bulundu. Yöneticilerin ulaşılabilir bir iletişimin yolunu açmaları gerektiğini söyleyen Çapan, Tepe Home’a getirdiği yeniliklerden bahsetti.

 

Ben değil biz

Şirketlerin başarısının bireylere ya da gruplara bağlanmasının kuruma zarar verecek bir yaklaşım olduğunu belirten Levent Çapan “Ekipte yer alan her birey önemlidir. Dolayısıyla bütün çalışanların fikirlerine değer verilmesi, başarı ve başarısızlığın hep birlikte ulaşılan bir sonuç olarak görülmesi gerekir. Bireysel hedeflerin ve hırsların öne geçtiği bir ekip çalışması başarıya ulaşamaz.” ifadelerinde bulundu. Teknolojinin şirketlere verimlilik, etkinlik, maliyet ve bu gibi birçok alanda gelişme imkânı sunarken, önlem alınmaz ise, iletişimde bizi geriye de götürebileceğini belirten Çapan, “Bu nedenle biz Tepe Home’da maillere bağımlı bir iletişim ağı yerine yüz yüze iletişime değer veriyoruz.” dedi. Aynı zamanda farklı birimlerdeki çalışanların şirketin genel durumu, hedefleri, gelecek stratejileri ve yatırımları hakkında da bilgi sahibi olmalarının önemli olduğunu belirten Çapan, yaptığımız düzenli toplantılarda şirketimizdeki ve piyasadaki güncel gelişmelerini tüm çalışanlarımız ile paylaşarak hem şeffaflığı hem de tüm ekibin ortak çabalarının sonuçlarının farkında olmalarını sağlıyoruz. Açık ofis düzenine döndüğümüz çalışma ortamımızla da ekip ruhunu güçlendirdik. Genel müdürlük, satış birimleri ve fabrika arasında ne kadar hızlı ve doğru bir iletişim kurulabilirse başarı da o kadar kaçınılmaz olacaktı ve biz bunu başardık” ifadelerinde bulundu. 

 

Sabah toplantıları ile gelişen iletişim ve dayanışma

Empatinin ve dayanışmanın önünde duran en büyük engelin önyargı olduğunu belirten Levent Çapan, “İnsanlar ancak birbirlerini gerçekten tanıdıkça, kişisel fikirlerini, yaşadıklarını paylaştıkça birbirlerine karşı empati duyabilirler. Ön yargı duvarlarını yıkmak için onlarla birebir iletişime geçmek, yaşadıklarını konuşmak, problemlerini paylaşmak gerekir. Bundan dolayı sabahları ortak alanımızda herkesin katıldığı bir toplantı yaparak bütün çalışanların birbiriyle iletişim kurmalarına ortam hazırlıyoruz. Esprili bir ortamda geçen toplantılarla güne pozitif bir şekilde başlıyoruz. Enerjisi yüksek, birbirleri ile empati kuran, dayanışmanın önemini bilen büyük bir ekiple her geçen gün daha iyiye gidiyoruz” dedi.

 

Liderler iyi bir dinleyici olmalı

Sağlıklı bir iletişim gerçekleşebilmesi için tarafların birbirini anlayabilmesi gerektiğini söyleyen Tepe Home Genel Müdürü, “Ekipteki bireylerin sorunlarını anlamak, ulaşılabilir olmak, karşısındakine değer vermek ve yol gösterici olmak iyi bir liderin ana özellikleri arasında yer alır. Liderler iyi bir dinleyici olmalıdır ki bu durum şirketin kültürüne de yerleşebilsin. Çünkü kendisine verilen değeri ve anlaşıldığını hisseden bir çalışanın motivasyonu yükselir ve hem kendine hem de şirkete daha çok değer katabilmek için çaba gösterir. Sonuç olarak; Biz Tep Home’da ulaşılabilir olarak, insana saygıya ve güçlü iletişime öncelik vererek, yani ilk tüm duvarları yıkarak bu başarı yolculuğuna çıktık ” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı