Tezmaksan’ın robotlu otomasyon sistemi Cubebox, uluslararası fuarlarda yoğun talep gördü

Tezmaksan’ın robotlu otomasyon sistemi Cubebox, uluslararası fuarlarda yoğun talep gördü    Tezmaksan Cubebox ile 3 yılda 10 milyon dolar ihracat hedefliyor   Türkiye talaşlı imalat sanayisinin lider firması Tezmaksan, 12-17 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Üretim Teknolojisi Fuarı (IMTS) ve 13-17 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Metal İşleme Fuarı’na (AMB) katılım gösterdi.

tezmaksanin-robotlu-otomasyon-sistemi-cubebox-uluslararasi-fuarlarda-yogun-talep-gordu.jpg

Tezmaksan’ın robotlu otomasyon sistemi Cubebox, uluslararası fuarlarda yoğun talep gördü 

 

Tezmaksan Cubebox ile 3 yılda 10 milyon dolar ihracat hedefliyor

 

Türkiye talaşlı imalat sanayisinin lider firması Tezmaksan, 12-17 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Üretim Teknolojisi Fuarı (IMTS) ve 13-17 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Metal İşleme Fuarı’na (AMB) katılım gösterdi. Otomasyona olan tutkusuyla yılın başından bu yana 17 ülkeye Cubebox ihracatı gerçekleştiren Tezmaksan, Chicago ve Stutgart hamleleriyle 3 yılda 10 milyon dolar ihracat hedefine ulaşmak için yeni iş birliklerine imza attı

 

Sürdürülebilir teknolojilerle bugünün ve geleceğin sanayi üretimine çözümler sunan Tezmaksan, 12-17 Eylül 2022 tarihleri arasında ABD’nin Chicago şehrinde düzenlenen Uluslararası Üretim Teknolojisi Fuarı (IMTS) ile Almanya’nın Stutgart şehrinde 13-17 Eylül 2022 tarihleri arasında organize edilen Uluslararası Metal İşleme Fuarı’nda (AMB) yer aldı. Kendi bölgesinde robotlu otomasyon alanında öncü iki fuarda yılın başından bu yana 17 ülkeye ihracatını yaptığını Cubebox modellerini tanıtan şirket,  3 yılda 10 milyon dolar ihracat hedefine ulaşmak için yeni iş birliklerine imza attı. 

 

Tezmaksan’dan Chicago ve Stutgart’a Cubebox çıkarması

Geçmişten bugüne dünya ticaretinde önemli bir ağırlığa sahip Amerika ve Avrupa kıtalarıyla rekabet etmek adına teknolojilerini geliştirdiklerini ifade eden Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “Türkiye sanayisinin üretim gücünü destekleyen çözüm ortağı olarak otomasyona tutkumuz 40 yılı aşkın süredir devam ediyor. Tek bir saniyemizi boşa harcamadan çalışıyor, Ar-Ge faaliyetleriyle ülkemizin sanayi üretimine hız katmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Robotlu otomasyon sistemimiz ile şimdi de ABD ve Almanya’dayız. Bu iki ülkeye yaptığımız ihracat ile Amerika ve Avrupa kıtalarındaki etki alanımızı genişletip yeni pazarlar için de önemli referanslar elde ettik” dedi.

 

Cubebox yılsonuna dek 30 ülkeye daha ihraç edilecek

Talaşlı imalat sanayinin büyük aktörlerinin yer aldığı her iki fuarda da yer alıp yeni iş birliklerine imza attıklarını belirten Aydoğdu, fuarlara dair şu değerlendirmelerde bulundu: “Takım tezgahları sektörü olarak son yıllarda artan ihracat performansımız sayesinde bu mücadelenin içinde ‘Biz de varız’ diyebiliyoruz. 2021 yılında kendi rekorunu kıran sektörümüz bu yılın ilk yarısında da üretim ve ihracatını yüzde 20 artırıp ithalatını yüzde 2 azalttı. İhracatta yeni pazarlara açılmak ve Cubebox modellerimizi farklı pazarlarla buluşturmak için IMTS ve AMB fuarları bizim için önemli bir potansiyel oldu. Ülkemiz sanayisinin çözüm ortağı olan bir şirket olarak Ar-Ge çalışmalarıyla ürettiğimiz yeni modellerimizi bu yılın başından itibaren 17 ülkeye ihraç ettik. Fuar sezonunun başlamasıyla birlikte de bu sayıyı daha yukarılara taşımak için yeni bir planlamayı devreye koyduk. Bu sayede yılsonuna dek 30 ülkeyle daha Cubebox’ın yeni modellerini buluşturma hedefimizi mevcut. Bu sayede de 2023 yılı ihracatında 4 milyon dolara ulaşmayı planlıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı