Toroslar’ın Mahalle İftarlarında, Binlerce Kişi Aynı Sofrada Buluşuyor

Toroslar Belediyesi, her Ramazan olduğu gibi bu yıl da düzenlediği iftar programlarıyla binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturuyor.

Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede gerçekleştirilecek iftar programının ilki, Zeki Ayan Mahallesi’nde yapıldı.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Ramazan etkinliklerinin de yer aldığı programda, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, hemşehrileriyle bir araya geldi. Depremzede vatandaşların da katıldığı iftar yemeğinde, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel manevi atmosferi yaşandı.

Başkan Yılmaz, iftar masalarını tek tek gezerek 7’den 70’e herkesin Ramazan ayını tebrik etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından bu yılın ilk orucu açıldı. Zeki Ayan Mahalle Muhtarı Mehmet Şimşek, mahallesinde düzenlenen iftar programı için Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

“RAMAZAN AYININ GELENEKSEL KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR”

Tasavvuf müziği ile renklenen iftar sofralarına aileleriyle beraber katılarak keyifli vakit geçiren çocuklar, iftar sonrasında başlayan Hacivat-Karagöz, sihirbaz gösterisi ve İbiş’e kadar birçok etkinliğin yer aldığı Ramazan Panayırında ise doyasıya eğlendi.

İftar programında vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılanan Başkan Yılmaz da çocuklarla yakından ilgilenerek onların mutluluğuna ortak oldu.

BAŞKAN YILMAZ “GÖNLÜMÜZ BİR, SOFRAMIZ BİR”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede vatandaşlarla aynı sofrada buluşacaklarını söyledi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yılmaz; “Ülke ve millet olarak büyük bir afet yaşadık. Bu afet, Avrupa ülkelerinin 35’inden daha büyük bir alanda yaşandı. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Evini, işini kaybeden, düzeni bozulan kardeşlerimizin de bir an önce eski günlerine kavuşmalarını temenni ediyorum. Mersinimizde, Toroslarımızda depremzede misafirlerimiz var. Onlar bizim başımızın tacı. Bu sıkıntı çözülene kadar bir ve beraber olacağız. Afet sürecinde her vatandaşımız evinde, elinde ne varsa yardım için seferber oldular. Belediyemize getirdiler ve biz de ilgili yerlere gönderdik ve yardımları göndermeye devam ediyoruz. Bu büyük afet, bizim ne kadar büyük bir millet olduğumuzu, dar günde, acı günde, sıkıntılı günde nasıl birbirimize kenetlendiğimizi de açıkça gösterdi. Allah hepinizden razı olsun. Çok şükür bizim her türlü sıkıntıyı, derdi aşacak gücümüz ve kuvvetimiz var. Allah’ın izniyle bu günleri de devlet millet el ele aşacağız. Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun. Allah, bayrama ulaşmayı nasip etsin inşallah” diye konuştu.