Uğur Dündar-Kılıçdaroğlu yayınında silahlı ve maskeli SADAT reklamı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapısında açıklama yaptığı SADAT, Kılıçdaroğlu’nun TV 100’de katıldığı Uğur Dündar’ın programına eli silahlı ve maskeli kişilerin yer aldığı bir reklam verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV 100 ekranında ‘Haftanın Panaroması’ isimli programda Uğur Dündar’a konuk oldu. Program sırasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapısının önüne giderek paramiliter bir kuruluş olmakla ve seçim güvenliğini tehlikeye sokacak girişimlerde bulunmakla suçladığı SADAT’ın reklamı yayınlandı.

Sosyal medyada oluşan tepkiler üzerine Uğur Dündar Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Programın içine alınan reklâmlar konusunda hiçbir bilgim, ilgim yok. Reklâm bölümü bir aydır kullanılan Sadat reklamını, yaklaşık üç saati bulan bizim programın yayınında sadece sekiz saniye kullanmış. Televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırılmış. Ve tekrar ekrana getirilmemiş” ifadesini kullandı.

Uğur Dündar’ın tek kez yayınlandı dediği reklamın program sırasında birden fazla kez gösterildiği dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Turhan Çömez Halk TV’de yaptığı açıklamada reklamın görselindeki silahlı ve maskeli kişilere dikkat çekerek “Bu bir komplodur, bu bir kurgudur. Bu bir subliminal mesajdır. Kılıçdaroğlu’na ‘Sen bizim kapımıza geldin dayandın ama biz güçlüyüz ve varız. Zannetmeyin ki sahadan elimizi çektik’ mesajı verilmiştir. Bu ağır bir tahrik, ağır bir meydan okuma ve psikolojik bir operasyondur” ifadesini kullandı. (TAKİP HABER )