VAHAP SEÇER, MERAL AKŞENER’LE BİRLİKTE MERSİNLİLERE SESLENDİ

 

İyi Parti Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Meral Akşener, Mersin’de yurttaşlara hitap etti. Akşener’in mitinginde CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de kürsüye davet edildi. Seçer, “Amacımız ortak. Çocuklarımızı daha güzel bir Türkiye’de yaşatmak” dedi.

 

İyi Parti Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Meral Akşener, Mersin’de Millet Bahçesi yanındaki miting alanında yurttaşlara seslendi.

Akşener’in konuşması öncesinde CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de kürsüye çağrıldı.

Seçer, “Akdeniz’in incisi, Mersin’imizin sıcak kanlı, yüreği sevgi dolu cesur insanları hoş geldiniz. Bugün Mersinimizin çok değerli bir konuğu var. O cesur yürek. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokrasi mücadelesindeki yol arkadaşı Meral Akşener. Hoş geldiniz sayın genel başkanım. Amacımız ortak. Çocuklarımızı daha güzel bir Türkiye’de yaşatmak. Hakkın, hukukun, adaletin, özgürlüğün, refah ve hakça paylaşımın, mutluluğun hakim olduğu bir ülkede yaşatmak. Allah çıktığımız bu yolda bizi mahcup etmesin. 14 Mayıs’ta 13. Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’ya gönderecek miyiz? Sayın Meral Akşener’i, 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yol arkadaşı olarak Cumhurbaşkanı yardımcısı seçecek miyiz? Millet İttifakını iktidar yapacak mıyız? Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

“BİR OY MERAL’E BİR OY KEMAL’E”

 

Konuşmasına, 1947’de yaşanan ve tarihe Arslanköy vakası olarak geçen sandık koruma vakasını hatırlatarak başlayan Meral Akşener, “Tekrar demokrasi için, o günlerde hapse girmeyi göze alan anneannelerimiz, babaannelerimiz gibi bugün 14 Mayıs’ta kadınların itilip kakılmasına hayır diyecek miyiz? Sayın Erdoğan ve arkadaşlarını emekliye sevk edecek miyiz? 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu alkışlarla makamına oturtacak mıyız? Meral Akşener’i başbakan edecek miyiz? Bunu duyanlar kalpten gidecek. Siz oy verirseniz olur. Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e verirseniz Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olur, Meral Akşener de başbakan olur” dedi.

 

“İLK İŞİMİZ MAAŞLARA YÜZDE 50 ZAM OLACAK”

 

Emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayan Meral Akşener, “15 Mayıs’ta seçimi alacağız, ilk yapacağımız şey, temmuz ayında bütün emekçilerimize yüzde 50 zam yapmaktır” ifadelerini kullandı.

Aylardır Türkiye’yi gezdiğini söyleyen Akşener, “Yorgun hale gelmiş, bizden daha yaşlı hale gelmiş gençler gördüm. 85 puan almış, atanamamış çocukların annelerini gördüm, 2 üniversite bitiren ama iş bulamayan oğlu için ağlayan babalar, tencere kaynatamayan anneler gördüm. 21 yılda bu derece derin bir fakirliği yaratan, gençleri umutsuz hale getiren bir iktidar var” dedi.

 

“GÖZLERİ IŞILTILI” GÖNDERMESİ

 

“Gözleri ışıltılıyı da buraya vermişler” diyerek AKP’nin milletvekili adayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye gönderme yapan Akşener, “Yandınız. Epistemolojik ekonomi diyecek yandınız. Mersin için çok üzüldüm” ifadelerini kullandı.

Eski başbakanlardan Binali Yıldırım’ın muhalefetle ilgili sözlerini de gündemine alan Akşener şunları söyledi:

“Başbakanlık yapmış şahıs kâğıttan İstiklal Marşını okuyamadı ama buna karşılık bize işgalci dedi. Yahu burada bulunan insanları tek tek saysak, ben de dahil, Balkan Savaşında, 1. Dünya Savaşında her aileden bir şehit vardır. Burası böyle bir ülke. Burada kendini istiklal savaşı veren gösterip muhalefete işgalci demek a

yıptır, aymazlıktır.”