Vali Pehlivan, Gaziler Derneği’ni ziyaret etti

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi’ni ziyaret etti.

Vali Ali Hamza Pehlivan, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında beraberinde Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi’ni ziyaret ederek gazilerle bir araya geldi.

Muharip Gaziler Mersin Şube Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz ve gaziler tarafından dernek binası önünde karşılanan Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, dernek binası içinde düzenlenen programa geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Vali Pehlivan; “Anlamlı bir vesileyle bir aradayız. Bugün sizleri ziyarete gelmekten onur duyuyoruz. Azerbaycanlı kardeşlerimizin de aramızda olması bugünün değerine ayrı bir boyut ve değer kattı. Gerçekte biz, Türkiye ve Azerbaycan, tek millet, iki devlet olarak tarihi yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz.  Gazilerimizi gördüğümüzde duygulanıyoruz. Yüreğimiz coşuyor. Şu göğsünüzün üstünde taşıdığınız o madalyalar bize şanlı tarihimizi hatırlatıyor. Şanlı ve kahraman ecdadımızı hatırlatıyor. Bizim millet ve devlet olarak tarihimizle övünmemiz asla bir hamaset değildir. Gerçek kahramanlıklara dayanır. Hatta belki de bu konuda en mütevazı milletlerden biriyiz. Nitekim tarih sahnesindeki yolculuğumuz da böyle olmuştur. Aslında Türk milleti sevgiyi, hoşgörüyü, huzuru hakim kılmak için yola çıkmış bir millettir. Ama bağımsızlığımız, vatan, bayrak, inanç, milli ve manevi değerlerimiz kırmızıçizgimiz olmuştur. Bu uğurda ecdadımız tarih boyunca canını sev feda etmeyi bilmiştir. Bunun en son örneklerinden biri Karabağ’da yaşanmıştır. İki sene önce, Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan dayanışma içerisinde yılların bir problemini, işgali ortadan kaldırmıştır. Bugün tabii Mersin’imizin kurtuluşunun 101. yıl dönümü. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yad ettik, ediyoruz, edeceğiz. Onları asla unutmadık, unutmayacağız. Gençlerimize de anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz. Bir tek şeyin altını çiziyoruz. Çizmemiz gerekiyor; o da çok çalışmak. Toplumumuzun, milletimizin, devletimizin lehine, güçlü geleceğine dair her alanda çalışmaktır. Biz bugünün nesline de, geleceğin nesline de, güveniyor, inanıyoruz. Bu güven ve inancı bize söyleten kahraman gazilerimizin, aziz şehitlerimizin, manevi hatırasına minnettar olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. 3 Ocak Mersin’imizin kurtuluş gününü en içten dileklerimizle bir kere daha kutluyoruz.” ifadelerini kullandı. Muharip Gaziler Mersin Şube Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz, Türkiye Emekli Astsubaylar Mersin İl Başkanı Halil Kur, Azerbaycan Askeri Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Hasanlı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yamuk da günün anlam ve önemine binaen birer konuşma gerçekleştirdiler.