Van Hatuniye Yolundaki Çalışmalar Sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi, Hatuniye Mahallesi’nde bulunan 30 metre genişliğindeki alternatif yolda hummalı bir çalışma yürütüyor.

van-hatuniye-yolundaki-calismalar-suruyor.jpg

Van Büyükşehir Belediyesi, Hatuniye Mahallesi’nde bulunan 30 metre genişliğindeki alternatif yolda hummalı bir çalışma yürütüyor. Bir yandan asfalt serimi devam eden yolda bir yandan orta refüj, peyzaj, altyapı ve sıkıştırma işlemleri yapılıyor.

Kent trafiğini rahatlatmak için alternatif yol çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Hatuniye Caddesi’ndeki çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığınca asfalt serimi devam eden yolun sezon sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Büyükşehir'in kendi iş gücüyle yapılan ve geçtiğimiz yıl ham yol ve sanat yapıları tamamlanan yaklaşık 2 kilometrelik yol, İpekyolu Caddesinden başlayarak, Kale Yolu Caddesine kadar uzanıyor. Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan Caddede ham yol, yarma, dolgu, sıkıştırma, drenaj hattı, altyapı çalışmaları tamamlanırken, sezon sonuna kadar asfalt, kaldırım, bisiklet yolu, orta refüj, aydınlatma, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları yapılacak.

Tamamı Büyükşehir Belediyesinin idari iş gücü ve öz kaynaklarıyla yapılan, uluslararası standartlara uygun 30 metre genişliğindeki alternatif yolda ekipler hummalı bir çalışma yürütüyor. Proje kapsamında yaklaşık olarak 2 kilometre sıcak asfalt, 9 bin 171 metrekare kaldırım, 4 kilometre bisiklet yolu, yaklaşık 13 bin metre bordür, 124 adet yol aydınlatma direği, 620 adet kaldırım, 292 bisiklet yolu kenarı ve 175 adet orta refüj olmak üzere bin 87 adet ağaç dikimi ile peyzaj düzenlemesi yapılacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı