Yenişehir Belediyesi özel çocukları yalnız bırakmıyor

Mersin Yenişehir Belediyesi düzenlediği etkinliklerle özel çocukların yanında olmaya devam ediyor. Özel bireyleri yalnız bırakmayarak sosyalleşmelerini de sağlayan Yenişehir Belediyesi yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte özel çocuklara da tenis kursu veriyor. Yenişehir Belediyesi Ata Tenis Spor Tesisleri’nde verilen eğitimlerde özel çocuklar uzman eğitmenler eşliğinde hem tenis öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

Mersin Yenişehir Belediyesi özel çocukların yarıyıl tatillerini verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla tenis kursları düzenledi. Eğitimlerle özel çocukların hareket becerilerinin artırılması başta olmak üzere dikkat eksikliklerinin giderilmesi amaçlanıyor. Yarıyıl tatili boyunca devam edecek olan tenis kurslarında özel çocuklar tenis öğrenirken anneleri de plates yapıyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Özel çocuklarımıza yönelik renkli ve eğitici etkinlikler düzenleyerek, onların güzel vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Her çocuğumuz bizim için özeldir. Daima yanlarında olmaya, onları ve ailelerini desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Beden eğitimi öğretmeni olan Nihan Ayoğuz, 10 özel çocuğun tenis kurslarından yararlandığını söyleyerek bu kurslar sayesinde onların beden becerilerinin tamamlanmasının amaçlandığını söyledi. Ayoğuz “Tenis kurslarımızda 10 çocuğumuz eğitim görüyor. Özel çocuklarımız tenis raketlerimizle top sürme başta olmak üzere el ve göz koordinasyonu sağlama, beden becerilerinin tamamlanması ve dikkat dağınıklıklarını toparlamalarını amaçlıyoruz. Otizmli, zihinsel sorunu olan ve öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklarımız var. Bu kurslar sayesinde onların sosyalleşmesini de sağlamış oluyoruz. Biz nasıl yaşıyorsak onlarda öyle yaşayabilmeli.” şeklinde konuştu.