Yeşil Sol Parti, Mersin’de 4 husumetli aileyi barıştırdı

Toroslar ilçesinde aralarında uzun yıllardır husumet bulunan 4 aile, Yeşil Sol Parti ve Kürt siyasetçi Ahmet Türk’ün girişimleriyle barıştırıldı. Barışa dönüşen her küslüğün tüm halkları mutlu ettiğini söyleyen Türk, “Bu barış, ailelerimizin yaşamında huzuru inşa edecektir” dedi.

Yeşiler ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi’nde yaşayan ve aralarında uzun yıllardır husumet bulunan Sungur, Özdemir, Porsuk ve Torak ailelerini barıştırmak için HDP Toroslar İlçe Temsilciğinde bir araya getirdi. Barıştırma programına ailelerin yanı sıra, Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Mustafa Türk, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl ve ilçe yöneticileri de katıldı.

TÜRK, BARIŞIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Buluşmada konuşan Ahmet Türk, barış için bir araya gelen aileleri selamladı. Kuran’da barış hakkında geçen ayetlerle barışın önemine değinen Türk, barışa dönüşen her küslüğün tüm halkları mutlu ettiğini belirtti. Türk, “Bizim en büyük özelliğimiz kardeş olmamızdır. Kardeşler kendi aralarında darılmazlar. Bu barış, ailelerimizin yaşamında huzuru inşa edecektir ve bu huzurla biz de çok mutlu olacağız. Doğrusu halkımız da eşit, özgür, huzurlu ve kardeşçe bir yaşam sürdürmeli” ifadelerini kullandı.

Türk’ün konuşmasının ardından aileler arasındaki husumet sona erdirilirken, aileler karşılıklı tokalaşarak barış görüntüsü verdi. Haber Merkezi