, YILBAŞI ÖNCESİ ÖĞRENİM YARDIMININ İLK KISIM ÖDEMESİNİ YATIRARAK ÖĞRENCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

BÜYÜKŞEHİR’DEN BU YIL 6 BİN 278 LİSANS VE 2 BİN 913 ÖN LİSANS ÖĞRENCİSİNE ÖĞRENİM YARDIMI

KARAKUŞ: “HER ZAMAN ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yılbaşı öncesi Mersin’de ikamet eden ve bu yıl ilk kez üniversitelerin lisans bölümlerini kazanan 6 bin 278 öğrencinin 2021-2022 eğitim-öğretim dönemindeki öğrenim yardımlarının 350 TL’lik ilk kısım ödemesini hesaplarına yatırdı. Öğrenim yardımından bu yıl ilk kez yararlanacak olan ön lisans öğrencilerinin de paraları önümüzdeki günlerde hesaplarına yatırılacak. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Üniversiteyi kazanan öğrencilerimize bu şekilde bir nebze de olsa yardımcı olmak istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman öğrenci ve velilerimizin yanındayız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde de üniversiteyi kazanan öğrencilere öğrenim yardımında bulunmaya devam ediyor. Bu yıl 6 bin 278 lisans öğrencisine 1600 TL ve 2 bin 913 ön lisans öğrencisine de 500 TL’lik öğrenim yardımı yapılacak. Mersin’de ikamet eden ve lisans bölümünü kazanan öğrencilerin 350 TL’lik ilk tutarları yılbaşı öncesi hesaplarına yatırıldı. Ön lisans bölümlerini kazanan öğrencilerin öğrenim yardımları ise önümüzdeki günlerde hesaplarına aktarılacak.

“Öğrenim yardımının 350 TL’lik kısmını hesaplarına yatırdık”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, yılbaşı öncesi lisans öğrencilerinin hesaplarına yatırılan öğrenim yardımına ilişkin bilgileri, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl üniversitelerin lisans bölümlerini kazanan ve 9 ilçemizde bulunan kurs merkezlerimize başvuru yapan 6 bin 278 öğrencimize öğrenim yardımı desteğinde bulunacağız. Bu yıl 1600 TL yardımda bulunacağız. Bunun 350 TL’lik kısmını hesaplarına yatırdık” cümleleriyle paylaştı.

“Ön lisans öğrencilerimize kart dağıtım işlemi devam ediyor”

Bu yıl ilk kez üniversitelerin ön lisans bölümlerini kazanan öğrencilere yapılacak öğrenim yardımına da değinen Karakuş, “Ön lisans öğrencilerimizden 2 bin 913 öğrencimize öğrenim yardımı desteğini sunacağız. Ön lisans öğrencilerimize hala kart dağıtım işlemi devam ediyor. Kart dağıtımları 7 Ocak tarihinde sonlandırılacak. Ondan sonra en yakın zamanda da hesaplarına paralarını yatıracağız” dedi.

“Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman öğrenci ve velilerimizin yanındayız”

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına kurs merkezlerinde de çalışmaların sürdüğünü anımsatan Karakuş, “9 ilçemizde kurs merkezi hizmetimiz devam ediyor. LGS olarak da ihtiyaç olan bölgelerimizde kurs merkezlerimizi açıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman öğrenci ve velilerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.