Yıldız futbolcuların Abisi milletvekili aday adayı

Türk futboluna yıllarca başarılı bir şekilde hizmet etmiş iki yıldız futbolcu Selçuk ve Sertaç Şahin kardeşlerin ağabeyi Sedat Şahin, CHP’den Mersin Milletvekili Aday Adayı oldu.
Fenerbahçe ve A Mill Takım formalarını uzun süre terletmiş Selçuk Şahin ile Mersin İdmanyurdu’nda takım kaptanlığına kadar yükselmiş Sertaç Şahin’in ağabeyi Sedat Şahin, CHP’den Mersin Milletvekili olmak için kolları sıvadı.

Yeşil sahalarda fırtına gibi esmiş iki başarılı futbolcunun büyüğü olarak kendisinin de çok sevdiği ülkesine ve Mersin’e hizmet etmek için siyaset arenasına çıktığını dile getiren Sedat Şahin, milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaparak çalışmalara başladı.
İlk, orta ve lise eğitimini Mersin’in Silifke ilçesinde tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni tamamlayan genç siyasetçi, 2001 yılında öğretmenlik mesleğine başladı. Yüksek lisansını da tamamlayan CHP Milletvekili Aday Adayı Sedat Şahin, 8 yılın ardından öğretmenlik mesleğini bırakarak ticaret hayatına atıldı.
Başarılı ve dürüst bir iş insanı olarak kısa zamanda takdir toplayan Sedat Şahin, iş hayatının yanı sıra Yenişehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanlığı görevini de layıkıyla yerine getirdi.
Özellikle Mersin spor camiası tarafından çok sevilen bir ailenin mensubu olan Sedat Şahin’in milletvekili aday adaylığını açıklaması tüm kesimlerden olduğu kadar CHP Mersin tabanında da geniş ve olumlu yankı buldu.
İnşaat sektöründe dikkat çeken ve örnek olan projelerle Mersin’in çehresini değiştiren firmaların başında gelen KSM Yapı İnşaat’ın sahibi olan Sedat Şahin, evli ve iki çocuk babası.