Başkan Bozdoğan’a Harcama Yetkisi Verildi

Tarsus Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Başkanlığında, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Komisyondan gelerek meclise sunulan 2 evrak oy birliğiyle kabul edildi. Önemli açıklamalarda bulunan Başkan Bozdoğan, Hürriyet Konutları projelerinin bitirileceğini, balıkçı pazarının güncel durumunu, Oto Galericiler Sitesi’nin kat irtifakı için Tapu Sicil Müdürlüğü’ne müracaat edildiğini ve birkaç gün içerisinde kat irtifakının yapılıp ihale usulü satış işlemlerinin yapılacağını ve Tarsus’a kazandırılacak 11 yerin açılışının siyasi yasaklardan dolayı ertelendiğini söyledi.

Tarsus Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Komisyonlardan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı.  2022 Mali Yılı Kesin Hesabı ve ekleri ile ilgili komisyon kararı ve  Tarsus Belediyesi’nin Adıyaman iline kurulacak olan konteyner kent için 2 milyon 500 bin TL (KDV Dahil) harcama yapılması için Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a yetki verilmesi oy birliğiyle onaylandı.

“İMAR BETON OLARAK A GRUBU KARNEYİ ALDIK”

Alınan kararların hayırlı olmasını dileyerek Tarsus adına yapılan projelerle ilgili bilgi veren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden İmar Beton olarak A grubu karneyi aldık. Mersin il genelinde 3 tane firmanın sahip olduğu bir karne oldu. A sınıfı müteahhitlik belgesi müteahhitlerin ulaşamadığı ve kolay alamadığı bir evre. Bu önemli bir evrak.” diyerek ileride yapılacak olan inşaatlarda çok işe yaranılacağını belirtti.

HÜRRİYET KONUTLARI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Hürriyet Konutları projelerinin bitirileceğini söyleyen Başkan Bozdoğan “Hürriyet Konutları 3. etap, 270 konut ve 8 iş yeri toplamda da 286 bağımsız bölüm hazır olup Perşembe günü temelini atıp ruhsat işlemlerini de seçimden sonraki hafta hazır olacak şekilde planlandı. 4. etapta 102 daire çalışmaları devam ediyor.  15 gün içerisinde projeleri bitirilecek.” şeklinde ifade etti.

“BALIKÇI PAZARI RUHSATI HAZIR”

Uzun zamandır devam eden balıkçı pazarı ile ilgili güncel durumdan bahseden Başkan Bozdoğan, “Balıkçı pazarı ruhsatı hazır, ancak eski müteahhittin bunu imzalaması isteniyor. Eski müteahhitte Kastamonu’ya yerleşmiş, onun içinde İmar Müdürümüzü oraya kadar gönderip o evrakın imzalanmasını isteyeceğim. Ayrıca Ankara’ya da uğrayıp Harita Genel Komutanlığı’ndan Tarsus’a ait orta fotoğraf haritalarının getirilmesini isteyeceğim.” ifadelerini kullandı.

TARSUS’A KAZANDIRILACAK 11 AÇILIŞ, SEÇİMDEN SONRAYA ERTELENDİ

Tarsus için kazandırılacak 11 açılışa değinen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Bugün aslında saat 5’te 11 tane önemli yerin açılışı vardı. Fakat o açılış bazı söylentilere neden olmasın diye siyasi yasaklardan dolayı ertelemek zorunda kaldık.  Birincisi Ergenekon Mahallesi’nde kreş ve gündüz bakım evi, Fatih Mahallesi’nde kreş ve gündüz bakım evi, Kırklarsırtı ve Öğretmenler Mahallesi’nde park, Altaylılar Mahallesi’nde 3 tane koruluk açılışı, Şehitler Tepesi Mahallesi’nde bir koruluk, Kemal Paşa Mahallesi’nde tarım yaşam alanı ve tarım müzesi, 82 Evler Mahallesi’nde kır düğün salonu ve son olarak Yenice Mahallesi’nde doğa kreş ve gündüz bakım evi. Tabi ki bu kreş farklı bir anlayışıyla yapıldı. Bu açılışları seçim sonrasına bıraktık. 14 Mayıs seçimleri tam bir demokrasi şöleni şeklinde geçsin. İnşallah herkesin gönlüne göre olsun. Mayıs’ın farklı bir Mayıs olduğunu, baharın farklı bir bahar olduğunu herkes görsün.” diyerek hayırlara vesile olmasını temenni etti.