Başkan Seçer, “17 Mart, Mersin için onur ve gurur günlerinden birisidir”

Başkan Seçer, 17 Mart Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 99. yıl dönümü kutlama programına katıldı. Mersin Tren Garı’nda başlayan programda, muharip gazilerden oluşan temsili heyet protokol üyeleri tarafından karşılandı. Program, kortej eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti.

Başkan Seçer, “17 Mart, Mersin için onur ve gurur günlerinden birisidir. Atatürk; eşitlikçi, özgürlükçü, düşüncesini korkusuzca ifade eden, akla ve bilime inanan, çalışan, üreten, dayanışan bir Türkiye’nin temellerini burada, Mersin’de attı. Mersinliler olarak bize düşen görev de O’nun açtığı bu aydınlık yoldan korkusuzca yürümekti. Biz de tam bunu yapıyoruz” diye konuştu.

Mersin’in birlik, beraberlik, eşitlik ve barış kenti olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, Mersin’de ayrımcılığa yer olmadığının da altını çizdi. Başkan Seçer, “Mersin, Allah’ın yarattığı tüm canlıların kentidir. Çiftçisiyle, işçisiyle, sanayicisiyle, memuruyla, ticaret erbabıyla, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla Mersin çalışıyor. Mersin bereket şehridir. Mersin üretiyor, Mersin gecesini gündüzüne katıyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 17 Mart Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 99. yıl dönümü kutlama programına katıldı. Milli Mücadele’de Ulu Önder Atatürk’e canla başla destek veren Mersin’in, Cumhuriyet’e de büyük bir coşku ile gönülden destek sunduğunu ifade eden Başkan Seçer, “17 Mart, Mersin için onur ve gurur günlerinden birisidir” dedi.