Başkan Seçer “Huzuru asla bozdurmam”

Baskan Seçer, belediye personeli üzerinden siyasi rant sağlamak isteyenlere cevap verdi

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Kazanlı mahallesinde Akdeniz ilçesindeki örtü altı sebze üreticilerine yapılan sera ipi, yapışkan tuzak ve gübre dağıtım törenine katıldı.

Başkan Seçer törende yaptığı konuşmada büyükşehir belediyesi çalışanları üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışanlara tepki gösterdi.
Büyükşehir Belediyesinin 11 bin çalışanı olduğunu söyleyen Başkan Seçer ” Bugün Akdeniz’li üreticilerimize tarımsal destek için Kazanlı’dayız. Anamur’da Çamlıyayla’ya kadar bir çok küçük üreticiye tarımsal destek yapıyoruz. Bizim özellikle tarım desteklerimiz bakanlığa model olacak bir uygulama. Tarımı bilen başkan olursa , tarımı bilen daire başkanı olursa ,tarımı bilen mühendisler olursa, çalışkanlar insanlar olursa, oraya salla başı al maaşı diye oturan memurlar değil, gerçekten belediyeye bir katkı yapıyor, Mersin’e bir katkı yapıyor, gerçekten bu başkan çalışıyor didiniyor, bu adama katkı yapayım mahcup etmeyeyim, Mersin halkı bu adama oy veriyor, ben de çoluğumun çocuğumun rızkını bu işten çıkarıyorum diyenler olursa , bu hizmetler olur. Bunun ayrımını da Mersin halkının yapmasını istiyorum.Bunca çaba ve özveriye rağmen seçim öncesi 11 bin personel üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışanlar var . Onları biliyorum. Belediyemizdeki çalışma huzurunu bozmaya yönelik hareketleri yapanları kınıyorum, lanetliyorum. Arkadaşlar eğer
çalışan bir belediye başkanınız varsa, güvendiğiniz bir belediye başkanınız varsa, derdi memlekete hizmet ise, bunu elbette bir başına yapamaz. Kıymetli muhendisleriyle yapar ,kıymetli memurlarıyla yapar. Sokağı temizleyen evini temizler gibi çalışan kadın elemanıyla yapar, otobüsü süren, vatandaşına kibar davranan şoförü ile yapar, buraya tarımsal destek için gelenlere, nazik davranan, kibar davranan çalışanlarıyla yapar. Memnuniyet ondan artar. Eğer size kötü davranılıyorsa bu belediye başkanı için üzücü bir durumdur, utanılacak bir durumdur.Belediye belirli bir disiplin manzumesi içinde çalışan bir kamu kurumu olmalıdır ki bölgesine hizmet versin. Biz bunu iyi yapıyorsak 11 bin personeli ile birlikte yapıyoruz, o kardeşlerimizle birlikte yapıyoruz .
Göreve geldiğimiz günden itibaren 11 bin çalışanı ile birlikte aynı şevk ve heyecan içerisinde çalışıyoruz Mersin’e hizmet ediyoruz. Sizlerden aldığımız güç ile ikinci dönem de aynı inanç ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz . Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi .

Belediyeciliğin çok zor bir görev olduğuna da dikkat çeken Başkan Seçer,” Görevimin başında olduğum sürece hiç bir ayrımcılık yapmadım, yapmaya da tenezzül etmedim. Bakın buradan aldığımız oy yüzde 90’lar seviyesinde ama yüzde 10 oy aldığımız yerlerle arasında bizim için hiç bir farkı yok. Her yere eşit hizmet götürmek için çaba gösterdik ve başardık. Bakın yerel seçimlerde de bunun etkisini göreceksiniz. Yaklaşık 1 milyon 300 bin seçmen var. Çok eminimki bu seçimde rekor seviyede bir oy alacağımıza inanıyorum. Bunu neye dayanarak söylüyorum. Hiç bir ayrımcılık gözetmeden yaptığımız hizmetlere güvenerek söylüyorum. Bunu vatandaşımız biliyor, görüyor. Ak Parti’lisi de , MHP’lisi de, CHP’lisi de Vahap Seçer’e oy verecek ve altı okun altına mühürü basacak . Buna adım gibi eminim.” şeklinde konuştu .