BAŞKAN SEÇER “MERSİN’E POZİTİF AYRIMCILIK İSTİYORUZ”

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı töreninde konuşa Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha çağdaş, daha demokratik, daha kalkınmış ve refah içinde bir Türkiye’yi, daha güzel bir Mersin’i, hep birlikte inşa edeceğiz” dedi. Seçer, Mersin’in 1 milyon 900 bin kişilik nüfusa göre merkezi gelir payı almasına rağmen sığınmacılarla birlikte 2 milyon 300 bin kişiye hizmet verdiklerini belirterek “Şehrimize pozitif ayrımcılık yapılması bir gereklilik değil, bir zorunluluktur. Bu da Mersin’in hakkıdır” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı dolayısıyla düzenlenen örene katıldı. Seçer, törende Cumhuriyet Alanını dolduran yurttaşlara seslendi.

Seçer, “Bundan tam 101 yıl önce, bu topraklarda; kanla, canla, inançla, aşkla ve kararlılıkla bağımsızlık destanı yazıldı. Vatanın her karışında olduğu gibi, şartlar ne olursa olsun esarete asla boyun eğilmeyeceği tüm dünyaya ilan edildi. Çünkü bizim için bağımsızlık; aldığımız nefes gibi hayati;ekmek gibi, su gibi kutsaldır. Bu değerler; bizim vicdanımızdır, gelecek için yol haritamızdır. Onun için 101 yıldır özgürüz. Daima özgür kalacağız” dedi.

“BUGÜNLERİ ONLARA BORÇLUYUZ”

Mersin’in kurtuluşunda emeği geçen, bu yolda şehitlik ve gazilik mertebelerine erişen Kuvvai Milliyecilerin adlarını anan Seçer, “Bugünü, işte o cesur, o fedakarkahramanlarımızın verdiği eşsiz bedellere borçluyuz.  Ruhları şad olsun” dedi.

“DEMOKRASİNİN, ÖZGÜRLÜĞÜN ÖNCÜSÜ MERSİN”

Kurtuluştan sonra yeni bir mücadele döneminin başladığına değinen Seçer, “Ulus olarak, daha iyi bir gelecek, daha çok refah ve daha fazla özgürlük için bu mücadeleye el verdik, gücüne güç verdik. Artık Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılındayız. Dünya, yepyeni bir süreci yaşıyor. İş yapış biçimleri değişiyor. Yaşamın her alanı dönüşüyor. Tüm bunlar, sorumluluklarımızı daha da artırıyor. Bu dönüşüme kayıtsız kalamayız. Çünkü biz Türkiye’yiz, Çünkü biz Mersin’iz. Binlerce yıllık birikimin sahibi; hoşgörünün ve adaletin mirasçısı olan Mersinlileriz. Cumhuriyetin, demokrasinin, özgürlüğün ve değişimin öncüsü olan Mersin’iz. Atamızın “Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız” sözleriyle gösterdiği hedefe yürüyen kentin ta kendisiyiz” dedi.

“METROYU MERSİN’E MUTLAKA KAZANDIRACAĞIZ”

Mersin’e yeni bir vizyon katmak, yıllardır beklediği hizmet ve yatırımları bir an önce kazandırmak için çalıştıklarını ifade eden Seçer,  “İnsan odaklı ve doğaya saygılı; katma değeri yüksek üretimle, tarımdan ticarete, sanayiden turizme ve lojistiğe kadar her alanda güçlü potansiyeli olan kentimizi daha da büyütmeliyiz. Büyüteceğiz. Pusulamız; dün olduğu gibi bugün ve yarın da Cumhuriyetimizin temelinde yer alan akıl ve bilim olacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana temel belediye hizmetlerini eksiksiz yerine getirdik. Büyük alt yapı ve üst yapı yatırımlarını tek tek hizmete aldık, alıyoruz. Mersin tarihinin en büyük belediye yatırımı olan toplam 35 kilometre metro ve hafif raylı sistem, kentimizi metropol yapacak çok önemli bir projedir. Mutlaka, ama mutlaka bu projeyi Mersin’e kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

“HERKESİN HUZURLU OLDUĞU BİR MERSİN YARATTIK”

Kimseyi ayırmadan, halkın hizmetlere ulaşabildiği, adaletli ve fırsat eşitliği sağlayan bir sistem kurduklarını ifade eden Seçer,  “Eğitim, sağlık, kültür-sanat, tarım, çevre ve daha birçok alanda aralıksız çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızla, hiç kimseyi aç, açıkta bırakmamak için çalıştık, çalışmayı sürdürüyoruz. Mersin’in renklerini oluşturan her bir kardeşimin, “Ben bu şehirde yaşamaktan mutluyum, bu şehirde huzurluyum” dediği bir Mersin’i yarattık” diye konuştu.

“MERSİN’EPOZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI”

Mersin’in 1 milyon 900 bin nüfusa göre merkezi idareden pay aldığını ancak sığınmacılarla birlikte 2 milyon 300 bin kişiye hizmet vermek zorunda kaldıklarını belirten Vahap Seçer, “Toplanan vergilerin ağırlıklı oranının gümrük vergileri kaynaklı olduğunu da düşünürsek, Mersin’de daha fazla üretim ve daha fazla istihdam odaklı bir büyümenin sağlanması için şehrimize pozitif ayrımcılık yapılması bir gereklilik değil, bir zorunluluktur. Bu da Mersin’in hakkıdır. Kentimizin, merkezi hükümetten beklediği tüm yatırımlar, artık daha fazla zaman yitirilmeden hayata geçirilmelidir.  Çukurova Uluslararası Havaalanı, Mersin merkez 4 ilçenin içme suyunu yakından ilgilendiren Pamukluk Barajı içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi; tarımsal sulama tesisleri, AnaKonteyner Limanı, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu, Mersin -Antalya Sahil Yolu, başta sahil bandı projesi olmak üzere turizm yatırımlar ve Mersin’in beklediği daha birçok yatırım hayata geçirilmelidir” dedi.

“DAHA DEMOKRATİK TÜRKİYE, DAHA GÜZEL MERSİN”

Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde daha çok çalışarak Mersin’i çok iyi yerlere getireceklerini kaydeden Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

101 yıl önce nasıl başardıysak, yine öyle başaracağızCumhuriyetimizin ikinci yüzyılında; daha çağdaş, daha demokratik, daha kalkınmış ve refah içinde bir Türkiye’yi,daha güzel bir Mersin’i, hep birlikte inşa edeceğizYepyeni umutlarla yeni bir yıla girdik. Yeni yıldan öncelikli dileğim; tüm dünyada ve ülkemizde barışın, sevginin, adaletin, demokrasinin ve hoşgörünün hakim olmasıdır. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan uğruna hayatlarını feda eden tüm yiğit şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Atamızın şu cümlesiyle konuşmamı tamamlamak istiyorum: “Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir” Kurtuluş Günümüz Kutlu olsun!