Büyükşehir’in 4. Kanalize Kavşağı Açtı

default

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde trafik yoğunluğunu azaltmak, güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlamak için gerçekleştirdiği çalışmaları sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri tarafından 3. Çevre Yolu’nda gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, 4. kanalize kavşak trafiğe açıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, 3. Çevre Yolu’nda gerçekleştirdiği çalışmalar çerçevesinde 4. kanalize kavşağı da tamamladı. 13. Cadde ile 38. Cadde kesişiminde düzenlenen kavşak çalışmasının ardından yol trafiğe açıldı.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin 3. Çevre Yolu üzerinde aşamalı olarak sürdürdüğü yol düzenleme, yenileme ve iyileştirme çalışmaları devam ediyor. İhtiyaca göre aşamalı olarak yapılan çalışmalar kapsamında, yoğun olan kavşaklardan biri olan 3. Çevre Yolu’nu 38. Cadde’ye bağlayan dönel kavşak, yapılan düzenleme ile kanalize kavşak haline getirildi.

Düz istikamette, sağa ve sola dönüşlerde 3 farklı kulvardan yönlendirme yapan kavşak çalışması sayesinde; araçların trafik ışıklarında bekleme süresi ile deprem sonrası artan nüfus nedeniyle oluşan ekstra trafik yoğunluğu da azalacak. Bisiklet kullanıcılarının da konforlu ve güvenli bir sürüş sağlaması için bisiklet yolunun yapıldığı kavşakta, 3 bin ton sıcak asfalt dökümü, yaklaşık 2 bin metre bordür çalışması ve 1000 metrekare de kaldırım imalatı yapıldı.