CHP Lİ ALPAY ANTMEN “İSTİSMAR İLE İLGİLİ TUTUKLAMA OLDU MU?”

Türkiye’yi sarsan ve infial yaratan ‘tarikatta 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar’ skandalı sonrası benzer bir olayın Mersin Anamur’da yaşandığı ortaya çıkmış, 12 yaşındaki kız çocuğunun önce 6 yaşındayken köyün imamı; şimdilerde ise 2 eniştesi ve bir komşusu tarafından istismar edildiği iddia edilmişti.

 

Mersin’deki istismar vakasını kamuoyuna taşıyan Alpay Antmen’den, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sorular geldi. Antmen, Meclis Başkanlığına verdiği soru önergelerinde “çocuğa yönelik istismar nedeniyle kaç kişi hakkında soruşturma açılmıştır? Bunların sonuçları ne olmuştur? Kaç kişi tutuklanmış kaçı serbest bırakılmıştır?” diye sordu.

 

CHP’li Vekilin önergelerinde yer alan sorular şu şekilde;

 

-2017 Ocak ila 2023 Ocak ayları arasında geçen sürede; 18 yaşın altında olan kaç kişinin doğum yaptığı tespit edilmiştir?

 

– Sırasıyla ve ayrı ayrı belirtilmek üzere; belirtilen tarihler arasında hangi illerde kaç 18 yaş altındaki kişi doğum yapmıştır? 18 yaş altında doğum yaptığı tespit edilenlerin yaş dağılımı nedir?

 

– Bahsi geçen tarihler arasında doğum yapan bu kişilerin kaçı Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı; kaçı değildir?

 

-2017 Ocak ila 2023 Ocak ayları arasında geçen sürede yıllar ayrı ayrı belirtilmek üzere; çocuğa yönelik istismar nedeniyle kaç kişi hakkında soruşturma açılmıştır? Bunların sonuçları ne olmuştur? Kaç kişi tutuklanmış kaçı serbest bırakılmıştır?