CHP’li Seçer İstiklal Caddesi esnafına seslendi

“ Bizi zorladığınız kadar, biraz da hükümeti zorlayın”

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ikinci etap çalışmaları yapılan İstiklal caddesin gezdi ve ardından esnaflarla buluştu.
Sabah saatlerinde İstiklal Caddesi’nin yapımı tamamlanan ve hizmete açılan ilk etabında incelemelerde bulunan Başkan Vahap Seçer, daha sonra çalışmaların devam ettiği ikinci etap çalışmaları hakkında bilgi aldı. İnceleme gezisinin ardından esnaflarla buluşan Başkan Seçer, esnafların taleplerini ve şikayetlerini dinledi. Esnaflarla yapılan toplantıda söz alan Başkan Seçer,İstiklal caddesi projesinin yaya trafiği tabanlı olduğunu düzenlemenin trafik akışı kısmında yaşanan sorunların Valilik ve Emniyetin ukdesinde olduğunu söyledi. Seçer, “ Bizim bu projemiz tarihi caddemizin modernize edilerek yaya trafiğine uygun hale getirilmesiydi. Kentimizin en eski caddelerinden biri olan İstiklal caddesini hem vatandaşlarımız için cazibe merkezi haline getirmek hem de siz değerli esnaflarımızın iş potansiyeline katkı sağlamak açısından planladık. Ama sizlerinde bu konuda yaşadığı sıkıntılarınızı ve taleplerinizi biliyorum. Ne var ki bu projenin her etabında sizlerle konuşarak ve tartışarak bu düzenlemeyi yaptık. Yapılan bir hizmetin herkesi memnun ettiği görülmüş bir şey değildir. Bu da son derece doğaldır. Araç trafiği açısından , park açısından yaşadığımız sorunlar bizi doğrudan ilgilendiren bir durum değil maalesef. Biliyorsunuz Alo 185 hattımızı bizi ilgilendiren hizmetlerle ilgili arıyorsunuz ve biz sizlere görev alanımız içerisindeki sorunlarla ilgili yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sizden ricam park sorunu yaratan araç trafiği konusunda da Valiliği ve emniyeti aynı duyarlılıkta aramanız. Bunu neden yapmıyorsunuz. Bu sizin hakkınız. “ şeklinde konuştu.

Toplantıda gündeme gelen Zafer Çarşısı ile ilgili konuya ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, “ Daha öncede söyledim, Zafer çarşısının da bulunduğu Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İşhanının yıkım kararları var. Burası Büyükşehir belediyesine ait. Oradaki esnaflar da bizim kiracımız. Bu kararın hem hukuki hem de vicdanı olarak önüne geçmem mümkün değil. Bakın bir deprem yaşadık burada oluşabilecek bir can kaybının sorumlusu ben olurum ve bu sorumluluğun altında asla kalamam. Ben sizlerden destek istiyorum. Milli Emlak’ın şehir merkezinde onlarca kiraya verilecek yerleri var. Bizi zorladığınız kadar merkezi hükümeti de zorlayın. Biz CHP’li belediye olduğumuz için yaklaşımı biliyorsunuz, söylememe gerek yok. Eski Öğretmen evinin olduğu yer Milli Emlak’a ait. Orayı istedik kendilerinden ama vermediler. Siz bize yer bulun , belediye başkanı olarak gereğini yapacağımdan zerre şüpheniz olmasın. Ben halkını mağdur edecek bir siyasetçi değilim. Halka rağmen bir uygulama yapacak bir belediye başkanı değilim. “ dedi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bir telefonuyla şu anki Adliye’nin hemen arkasındaki Büyükşehir Belediyesine ait araziyi bedelsiz olarak verdiklerini söyleyen Başkan Seçer,” Bizim yaklaşımımız böyleyken, aynı yaklaşımı maalesef merkezi hükümetten göremiyoruz. Muhalefet partisinin bir Belediye Başkanı olarak o kadar sıkıntılı ve zor durumda olmama rağmen kendi adıma hiçbir şekilde şikayetlenmedim. Sadece halkımızın menfaatleri konusunda sesimi yükselttim. Adalet Bakanlığına bedelsiz olarak verdiğimiz yer benim malım değildi. Devletin ihtiyacıydı ve bu arazi sadece el değiştirmiş oldu. Sayın Bakan da ben de devleti temsil ediyoruz. Ben böyle bakıyorum bu konuya. Ne var ki yaşadığımız siyasi iklimde merkezi hükümetin bize bakış açısı hizmetlerimizin önünü tıkıyor “ diyerek sözlerini noktaladı.