DEVA Partili Metin Gürcan tutuklandı

Siyasal ve askeri casusluk” suçlamasıyla cuma günü gözaltına alınan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Siyasi ve askeri casusluk” suçlamasıyla başlattığı bir soruşturma nedeniyle 26 Kasım’da İstanbul’da gözaltına alınmış ve aynı gün Ankara’ya sevk edilmişti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde dün gece (28 Kasım) ifadesi alınan Gürcan, bugün (29 Kasım) akşam saatlerinde Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

eski asker olan Gürcan’a emniyetteki sorgusunda teknik ve fiziki takip sonucu elde edilen görüntüler gösterildi.

Gürcan, yabancı misyon görevlileriyle zaman zaman bir araya geldiğini belirtti.

Bu görüşmelerde, Türkiye ve Ortadoğu üzerine haftalık gelişmeleri içeren çizelge ve analizleri paylaştığını anlatan Gürcan, casusluk iddialarını reddetti.

Gürcan, “Hiçbir diplomatla gizlilik derecelerinde resmi bilgi ve belgeyi paylaşmadım” dedi.

2019 yılından itibaren kişi ve kurumlara, tamamen açık şekilde danışmanlık hizmeti verdiğin Gürcan, Türkiye, Suriye, Irak, İran, Ukrayna, Afganistan, Libya gibi ülkelerdeki gelişmeleri herkesin erişimine açık kaynaklardan derlediğini aktardı.

Emniyetteki sorguda, Gürcan’a yabancı bir misyon görevlisi ile Karabağ’daki Türk droneları üzerine yaptığı görüşme de soruldu.

“Ülkemizin dış politikası ve askeri konularla ilgili olarak bilgileri ne amaçla veriyorsunuz?” sorusu üzerine Gürcan, “Açık kaynaklarda mevcut, katıldığım görüşleri ifade ediyorum. Bu görüşler herhangi bir resmi belgeye, dokümana dayanmıyor” dedi