Geleceğin cam anlayışına yön veren Yorglass'tan Almanya çıkarması

Yorglass, perakende sektörünün en büyük ticari fuarı Euroshop 2023’te ticari soğutucu iş ünitesinde yer alan enerji tasarruflu uygulamalarını tanıttı Cam dünyasının global ve güvenilir tedarikçisi Yorglass; 55 ülkeden 1.

gelecegin-cam-anlayisina-yon-veren-yorglasstan-almanya-cikarmasi.jpg

Yorglass, perakende sektörünün en büyük ticari fuarı Euroshop 2023’te ticari soğutucu iş ünitesinde yer alan enerji tasarruflu uygulamalarını tanıttı

Cam dünyasının global ve güvenilir tedarikçisi Yorglass; 55 ülkeden 1.830’dan fazla katılımcısıyla ticari dolap üreticilerinden IoT teknolojilerine ekolojik teknoloji ve görsel mağazacılığa kadar farklı sektörleri bir araya getiren perakende sektörünün en büyük ticari fuarı Euroshop 2023’e katıldı. Almanya’nın Düsseldorf şehrinde gerçekleşen fuarda şirket, yüksek performans ve sıfır enerji tüketimi ile yüzde 100 çevre dostu ve enerji verimliliği sağlayan Anti-Fog kaplamalı izolasyonlu camları başta olmak üzere ekolojik özellikleriyle dikkat çeken ticari soğutucu ürünlerini sergiledi. Perakende sektörünün global temsilcileriyle de buluşan Yorglass, ürünlerinin dolap üzerinde sağladığı enerji tüketimini ziyaretçilere canlı olarak izleme fırsatı sundu. Stantta bulunan photobooth sayesinde ziyaretçiler, kendilerini Ticari Soğutucu işletmesinin bulunduğu Manisa Kampüsü ve Ticari Soğutucu dolaplarının içinde buldu ve keyifli dakikalar yaşadı. Ayrıca aynı teknoloji ile Yorglass’ın çamaşır makinesi camı işletmesinde sanki çamaşır makinesinin içindeymiş gibi eğlenceli fotoğraf çektirebilme fırsatı buldu. 

Sektöre değer katan ulusal ve uluslararası fuarlarda yer almaya devam eden Yorglass, son olarak Almanya’nın Düsseldorf şehrinde gerçekleşen Euroshop 2023’te yer aldı. Yenilikçi çözümler ve yaratıcı trendler içeren sekiz farklı perakende boyutu sunan fuarda; bağlantılı perakende, sürdürülebilirlik, akıllı mağaza, enerji yönetimi, üçüncülükler, müşteri odaklılık, deneyim ve hayati şehirler gibi konular öne çıktı. Ticari soğutucu iş koluna ait ürünlerini standında ziyaretçilerle buluşturan Yorglass, CO2 emisyonunu azaltan Anti-Fog kaplamalı izolasyonlu camlarıyla katılımcılardan tam not aldı. Fuarda bir yeniliğe imza atan şirket, ürünlerinin sağladığı enerji tasarrufu ve karbon salımını azaltan özelliklerini somut olarak katılımcılara gösterdi. Böylece katılımcılar stant alanında camların enerji tüketim oranlarını fuarın ilk gününden son gününe kadar deneyimleyebildi. Stantta bulunan photobooth sayesinde ziyaretçiler, kendilerini Ticari Soğutucu işletmesinin bulunduğu Manisa Kampüsü ve Ticari Soğutucu dolapları ile Yorglass’ın çamaşır makinesi camı işletmesindeki çamaşır makinelerinin içindeymişçesine keyifli ve eğlenceli fotoğraflar çektirdi.

Enerji tasarruflu ürünleri ile karbon salımını azaltmayı hedefliyor

Euroshop 2023 Fuarı’nda ticari soğutucu ürünleriyle fark yaratan ve yoğun ilgi gören Yorglass, ticari soğutucu portföyünde yer alan tek ve bombe camlarını, izolasyonlu camlarını, cam kapı ve sistemlerini sergiledi. Katılımcı ve yatırımcılardan yoğun ilgi gören Anti-Fog kaplamalı izolasyonlu camlar, yüksek performans ve sıfır enerji tüketimi ile yüzde 100 çevre dostu ve enerji verimliliği sağlamasıyla dikkat çekti. Dolap içi sıcaklığının eksi değerlerde olduğu çalışma koşullarında buğulanmayı önlemek için cam yüzeyine Anti-Fog uygulanması prensibiyle üretilen bu camlar, ekolojik özellikleriyle fuara damga vurdu. Şirket fuarda yatay dondurma dolaplarında bulunan low-e camlarıyla bir adet dolaptan yıllık 33 Euro, 150.000 adet dolaptan yıllık yaklaşık 5 milyon Euro tasarruf sağlanacağını da göstermiş oldu. Yatay dolaptan sağlanan enerji tasarrufunun yıllık 430 kwh, dikey dolaptan sağlanan enerji tasarrufunun ise yıllık 2200 kwh olmasıyla da çevre dostu müşterilerin dikkatini çekti.  

Katılımcılar camların enerji tüketim oranlarını fuarın ilk gününden son gününe kadar deneyimledi

Fuarda yenilikçi ve inovatif ürünlerini görücüye çıkaran Yorglass, yüksek enerji tasarruflu ürünlerinin enerji tüketimine katkısını somut olarak tüm katılımcılara anında izleme fırsatı sundu. Şöyle ki, stantta bulunan dikey dolapların kapısında bulunan camlar Anti-Fog kaplamalı, diğer iki kapakta bulunan camlar ise normal olarak tasarlandı. -20 derece sıcaklıktaki bu dolapların kapaklarının açılmasıyla dolabın içerisindeki soğuk havayla fuar alanında sıcak hava bir araya geldi. Normal camlarda doğrudan buğulanma meydana gelirken Anti-Fog kaplamalılar da ise bu durum gerçekleşmedi. Bu da ürünün özelliğini en başarılı bir şekilde müşterinin deneyimlemesini ve görmesini sağladı.  Katılımcıların fuarın ilk gününden son gününe kadar yaşayabildikleri bu özgün deneyimdeki temel amaç ise yalıtımlı cam uygulama ve teknolojileri ile sağlanabilecek yıllık enerji tasarrufu miktarını göstermek ve karbon salımını azaltarak doğaya ve geleceğe sunulan katma değeri ortaya koymak. Şirket, bu konuda somut hedefler ortaya koyuyor. Birleşmiş Milletler Bilim Temelli Hedefler çerçevesinde 2032 yılında karbon emisyonunu yüzde 50 azaltmayı, 2050 yılında ise net sıfır hedefine ulaşmayı amaçlıyor.   

Fuar aracılığı ile dayanışma ruhunu uluslararası platforma taşıdı

Şirket aynı zamanda bu fuarda, Türkiye’nin güneyinde meydana gelen depremler için ülkemizde resmi olarak yardım toplayan kuruluşlara yönlendirme yaptı. QR kodlar aracılığıyla yapılan bu yönlendirme ile Yorglass, uluslararası arenada bir yardım seferberliği başlatmış oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı