İşte Erdoğan’ın bakanlar listesindeki üç isim: Açıklanacağı tarih belli oldu

28 Mayıs’ta sandıktan galip gelen Erdoğan’ın bakanlar listesi cuma günü yapılacak yemin töreninin ardından netleşecek. Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olarak yer alması beklenen listede iki isim daha netleşti. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ile MİT Başkanı Hakan Fidan’ın da listede yer alması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 28 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerin ardından cuma günü hem milletvekillerinin hem kendisinin yapacağı yemin töreni sonrasında akşam saatlerinde ya da en geç cumartesi günü bakanlar listesini açıklaması bekleniyor.

Bakanlar listesinin açıklanması ile ilgili olarak törenin yabancı konukların katılımının programlanması nedeniyle netleşmediği belirtiliyor.

ŞİMŞEK KESİN İKİ İSİM DAHA VAR

Reuters’a bilgi veren üst düzey yetkililer ve partililer; bakanlar listesinde daha önce Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Şimşek‘in yanı sıra Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın da şimdi de listede yer almasının neredeyse kesin olduğunu söyledi.

ŞİMŞEK YARDIMCILIĞI KABUL ETMEDİ, BAKANLIĞI İSTEDİ

Yetkililer, Erdoğan’ın Şimşek için cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevini düşündüğünü ancak Şimşek’in “icranın doğrudan başında olmayı” tercih ettiği için Hazine ve Maliye Bakanı olabileceğini belirtiyorlar.

Konu hakkında bilgi sahibi üst düzey bir yetkili, “Cumhurbaşkanı zaten Pazar gecesi yaptığı balkon konuşmasında Şimşek’i tarif eden ifadeler kullandı. Pazartesi günü iki buçuk saat görüştüler ve oldukça iyi bir görüşme oldu. Sadece birkaç nokta üzerinde çalışılıyor. Onlar da kısa süre içinde tamamlanır” dedi

İSTİHDAM ODAKLI ÜRETİM EKONOMİSİ

Erdoğan Pazar günü seçimi kazanmasının ardından yaptığı konuşmada, “Uluslararası itibara sahip finans yönetimi, yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi tasarlıyoruz” demişti.

Aynı yetkili, Şimşek’in cumhurbaşkanı yardımcısı olması durumunda daha önce Hazine Bakanlığı yapmış TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olan ve seçim beyannamesinin yazılmasına katkı veren Cevdet Yılmaz’ın Hazine ve Maliye Bakanı olmasının gündemde olduğunu belirtti.