Kediler En Çok Hangi Kumu Sever?

Kedi kumu, evde beslenen kediler için olmazsa olmazlar arasında yer alır. Onların hijyenleri, sağlıklı olmaları ve evin temiz olması için doğru kedi kumunu tercih etmek gerekir. Bunu da kedilerin sevdiği kedi kumları ile sağlayabilirsiniz. Gerçek şu ki, kediler pek çok farklı kedi kumlarından hoşlanabilir. Bunun sebebi ise; kedilerin doğalarında gizlidir. Doğaları gereği farklı coğrafyalarda yaşamaya alışkın olan kediler doğal ve rahat ettikleri kedi kumunu tercih edebilirler. Pek çok marka ise işte bu sebeple kedilerin alışkanlıklarını kopyalamış ve farklı özelliklerde kedi kumu seçenekleri piyasaya sürmüştür.

Kedilerin Sevebileceği Kedi Kumu Türleri

İlk olarak kediler silikal jel formdaki kedi kumlarını severler. Burada bir parantez açmak isteriz: Şöyle ki, kedilerin bu kumlara alışması uzun bir süre alabilir. Yalnız alışması durumunda sorunsuz bir şekilde uzun yıllar boyunca bu kumları kullanmaya devam edebilirler.

Jel formda bulunan kedi kumları, başlangıçta kedilere yabancı gelebilir. Bunun sebebi ise sıvıyı içine çekmesi ve ortadan kaldırmasıdır. Kediler bundan başlangıçta hoşlanmasa da, kullanım kolaylığı ve rahatlığı düşünüldüğünde son derece mantıklıdır. Yalnız jel formdaki kedi kumları için en fazla kullanılan ürünler olduğunu söylemek doğru olmayacaktır.

Topaklanan Kedi Kumları

En çok tercih edilen ürünlerdir. Pek çok noktada doğrudan satışı yapılır, kedi kumu dendiğinde ilk olarak akıllara topaklanan kedi kumları gelir. Bu kadar çok sevilmesinin nedeni, bu kumların çok uzun süre boyunca kullanılabiliyor olmasıdır.

Topaklanan kısımları alınarak geri kalan kısmı aynı şekilde kullanılabilir. Bu ürünler dışında kedi kumları söz konusu olduğunda bir de doğal yapılı kedi kumları bulunur. Bunlar daha çok kullan – at sisteme sahip ürünlerdir. Bu sebeple çok uzun süreli olmadığı gibi ekonomikte değildir.

Kedi kumu almak istediğiniz zaman hangi kumu hangi kedinin seçeceğini tespit etmek bir hayli zor olabilir. Bu sebeple en mantıklısı deneme, yanılma yoluyla doğru kedi kumunu bulmaya çalışmaktır. Bunun içinse Petpal adresini tavsiye ediyoruz. Bu adreste satışı yapılan tüm kedi kumları %100 orjinal olup, en kaliteli markalar gönderilmektedir.