Mersin İdmanyurdu şampiyon

3’ncü lig 1’nci grupta haftalardır liderliğini sürdüren Yeni Mersin İdmanyurdu, Evinde karşılaştığı Yomraspor’u 5-1 farklı bir skorla yenerek 2’nci lige yükselmeyi başardı. Kırmızı lacivertliler maçın bitiş düdüğüyle birlikte türbinleri dolduran binlerce taraftarı ile şampiyonluk sevinci yaşadı. Maçtan sonra sahaha inen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yuhalandı. Binlerce taraftar, ‘Mecliste Hizbullah istemiyoruz” sloganları attı.
Y.Mersin İdmanyurdu’nun kendi evinde oynadığı Yomraspor maçı öncesi kentte adeta hayat durdu. Maça ilgi nedeniyle Mersin Stadyumu’na çıkan ana caddelerde trafik kilitlenme noktasına geldi. Maçtan önce sahaya çıkan her iki takım futbolcuları arasında başlayan sözlü sataşma bir anda arbedeye dönüştü. Her iki takım futbolcularının kısa süre devam eden arbedesi kısa sürede sona erdi.
Binlerce taraftarın tıka basa doldurduğu Mersin Stadyumu’nda ilk kez, polis saha etrafında bariyerli önlem aldı. Maçı Hazine ve Kültür Bakanı Nureddin Nebati, Vali Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancar’da izledi.

Mersin Stadyumu’nu dolduran binlerce taraftarının desteğini arkasına alan Yeni Mersin İdmanyurdu, ilk yarıda sağdan ve soldan geliştirdiği ataklarda gol aradı. Konuk ekibin katı defans yaparak kontra ataklarla gol aradığı maçın 40’ncı dakikasında gelişen atakta Umut şık bir kafa vuruşu ile fileleri havalandırdı. 1-0. İlk yarı da bu skorla tamamlandı.
Kırmızı lacivertliler ikinci yarıya da atak futboluyla başladı. 52’nci dakikada bu kez sahneye Tunç Murat Behram çıktı. Sağdan gelişen atakta ceza alınana yapılan ortada toplu buluşan Tunç Murat Behram kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. 2-0. Golden sonra da kırmızı lacivertlilerin atakları devam etti. Ceza alanı içinde yaşanan karambolde topla buluşan Erdem Onur plase bir vuruşla ağları havalandırdı. 3-0. 69’uncu dakikada defansın hatasından yararlanan Hasan topu ağlara gönderdi. 3-1.

71’nci dakikada ceza alanına giren Umut’un düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı kullanan Tunç Murat, sert bir vuruşla golü attı. 4-1 88’nci dakikada soldan gelişen atakta toplu buluşan Furkan Güneş, defansı geçerek plase bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 5-1

BAKAN NEBATİ YUHALANDI

Maçtan sonra futbolcular ve teknik heyet sahada kenetlenerek şampiyonluk sevinci yaşadı. Futbolcuları tebrik etmek üzere sahaya giren Bakan Nureddin Nebati yuhalandı. Türbinleri dolduran binlerce taraftar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Mecliste Hizbullah istemiyoruz” sloganları attı.

BAŞKAN SEÇER SAHAYA İNDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de sahaya inerek taraftarları selamlayarak şampiyonluk sevincine ortak oldu. Sahayı gezenten kalp işareti yapan başkan Seçer, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganıyla karşılandı.