Mersin Valiliği: Basına ve Kamuoyuna

( TAKİP HABER ) 06.02.2023 tarihinde ve müteakiben meydana gelen depremler sonrasında yurt dışında toplanan ve gemilere yüklenerek deniz yolu ile farklı tarihlerde Mersin Limanına gönderilen ayni yardımların teslim alınmasının ardından tasnifleri yapılmak suretiyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının koordinasyonunda Mersin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere deprem afeti yaşanan 11 ilimizdeki lojistik depolara intikal ettirilmesi,
afet yaşanan 11 ilimizdeki lojistik depoların dolu olması durumunda ise gelen yardım malzemelerinin Mersin İlimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlara ait depolara sevk edilmesi uygulaması kapsamında; 25.08.2023 tarihinde gelen yardım malzemelerinin bir kısmı Tarsus Belediyesi’ne teslim edilmiştir.

Bahse konu yardım malzemelerinin 01.09.2023 tarihinde internet üzerinden satıldığına dair ihbar alınması üzerine Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında şüpheli olarak gözaltına alınan ve adli makamlara sevk edilen D.K, S.T. ve A.K isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, U.T. isimli şahıs tutuklanarak Tarsus Cezaevine gönderilmiştir.
Konuya ilişkin olarak ayrıca idari tahkikat başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

NE OLMUŞTU

Basına ve Kamuoyuna,
01.09.2023 tarihi itibariyle yerel basında gündeme gelen “İnsani Yardım” konulu iddialar kurumumuzca dikkate alınmış olup, yardım sevkiyatlarında ihmale neden olabilecek her türlü olay; iddialarda ismi geçen tüm personel ve yetkililer hakkında gerekli inceleme ve soruşturmalar idari ve de hukuki düzeyde başlatılmıştır.
Soruşturma ve incelemelerin sonuçlanması akabinde Tarsus Belediyesi resmi hesaplarından gerekli açıklamalar halkımızla paylaşılacaktır.
T.C. TARSUS BELEDİYESİ