Mersinli gazetecilere dron eğitimi

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’nin (MEİGDER) organizesinde kentteki gazetecilere dron eğitimi verildi.

MEİGDER Başkanı Vahap Şehitoğlu’nun da katıldığı ve büyük ilgi gören dron eğitimi etkinliği Yenişehir Belediyesi Akademi’de gerçekleştirildi. Eğitim öncesi konuşan Şehitoğlu, dron kullanımının gazeteciler için günümüzde oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, “Gazetecilik mesleğinin bir parçası olan görüntü ve fotoğrafı elde etmede çok daha farklı bir yol olan dron kullanımı oldukça artmıştır. Çok farklı alanlarda kullanılan bu teknolojiden gazeteci arkadaşlarımız faydalanmalıdır. Bu anlamda meslek örgütümüzün kendini geliştirmesini önemsiyoruz. Meslektaşlarımızın olaylara ve habere daha geniş açılardan olaylara bakmasını sağlayacağı dron eğitimi bir muhabirin olmazsa olmazıdır” dedi.

MEİGDER üyesi ve Dron Eğitmeni Erdal Sağlam da, “Dron günden güne hayatımızın her alanına girecek. Dünyanın bir arama motorundan her adresin bulunabildiği bir çağdayız. O nedenle bu eğitimi her meslektaşımızın alması gerekir” diye konuştu.
DÖRT AŞAMALI EĞİTİM
Sağlam, eğitimlerin dört aşamadan oluştuğunu kaydederek, “Teorik bilgi, simülasyon, joistik kumanda beden dili ve uygulama olmak üzere dört aşamalı bir çalışma yapıyoruz. Her eğitimde meslektaşlarımız dron uçurma deneme eğitimini uygulamalı yapıyoruz” sözlerine yer verdi.


SERTİFİKA VERİLDİ
Oldukça verimli geçen eğitimin sonunda katılımcılar, MEİGDER Başkanı Vahap Şehitoğlu ile meslek ustalarının ellerinden sertifikalarını aldı.