Özel Gençlerin Askerlik Hayali Gerçek Oldu

Toroslar Belediyesinin Engelsiz Akademi Merkezi’nde ve Özel Sporcular Kursu’nda eğitim gören 36 özel birey, “Temsili Askerlik Uygulaması” kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.
Engelliler Haftası dolayısıyla Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda gerçekleşen törende özel gençlere terhis belgelerini veren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Askerlik yemininiz hayırlı uğurlu olsun. Sizler, yüreğinizdeki vatan sevgisiyle her türlü engeli ortadan kaldırabileciğinizi en güzel şekilde gösterdiniz” dedi.
Temsili Askerlik Programı’na katılan özel bireyler de Başkan Yılmaz’a sevgi gösterilerinde bulunarak, bir gün de olsa asker olmanın heyecanını doyasıya yaşadı.

“TÖRENDE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI”
Zihinsel ve bedensel engelleri dolayısı ile bugüne kadar askerlik yapamayan özel gençlerin arasında 3 özel kız öğrenci de yer aldı. Asker üniforması giyen gençler, aileleri ve komutanları huzurunda yemin etti.
Törene; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkçıoğlu, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeyit Şener, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, askeri erkân, özel gençler ve aileleri katıldı.
Çocuklarını asker kıyafeti içinde gören aileler ise duygulu anlar yaşadı. Aileler, çocuklarıyla ve Başkan Yılmaz ile birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Asker uğurlama merasimiyle başlayan tören; İl Jandarma Komutanlığı’nda saç ve sakal kesiminin ardından askeri kıyafetlerin giyilmesi, Akdeniz Bölge ve Garnizon komutanlığı’nda askeri eğitim, öğle yemeği, yemin töreni ve terhis belgelerinin verilmesiyle son buldu.
Temsili askerlik görevini başarılı bir şekilde tamamlayan 36 özel gence terhis belgeleri, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkçıoğlu, Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeyit Şener ve Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz tarafından verildi.

“ÇOCUĞUMUZU ASKER OLARAK GÖRMEK HAYALİMİZDİ”
Temsili Askerlik Uygulaması ile asker olan özel bireylerin aileleri ise evlatlarını bir gün de olsa asker kıyafetiyle görmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Bu programı hazırlayan Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’na ve Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür eden aileler; “Bir engelli ailesi olarak bu bizim hayalimizdi. İlk arzusu asker kıyafetini giyip kışlada arkadaşlarıyla yemin etmek olan evladımızı ve bizi çok mutlu ettiler. Bize bu duyguyu yaşattıkları için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
“ASKERLİK, HER TÜRK GENCİNİN YAPMASI GEREKEN KUTSAL BİR GÖREVDİR”
Tören alanında özel gençlerin ve ailelerinin mutluluğuna ve heyecanına ortak olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da; “Özel gençlerimizin böyle kutsal bir vazifeyi yapmak istemeleri bizleri çok duygulandırdı. Toroslar Belediyesi olarak bu anlamlı programı düzenlemenin, bir günlüğüne de olsa özel gençlerimizi şanlı Türk ordusunun bir neferi olarak görmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Temsili Askerlik Uygulaması Programına ev sahipliği yapan Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığımız ile Mersin İl Jandarma Komutanlığımıza da teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.