Vahap Seçer: Toroslar’ı alacağız

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar ilçesinin Türkiye’nin özeti niteliğinde, büyük bir ilçe olmasına rağmen 30 yıldır ihmal edildiğini belirterek “Toroslar’ı 30 yıldır başka bir zihniyet yönetti. Ama 5 yıldır en büyük yatırımları Toroslar’a yaptık. Girilmemiş mahallelere hizmet yaptık. Sosyal politikalarda en büyük bütçeler Toroslar’a ayrıldı. Belediye başkan adayımız Abdurrahman Yıldız ile Toroslar’ı alacağız. Toroslar’ı kazacağız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisi CHP’nin Toroslar Belediye Başkan adayı Abdurrahman Yıldız’a destek vermek için Mersin Dayanışma Platformunca düzenlenen kahvaltı etkinliğine katıldı.
Park Kafe’deki etkinlikte Vahap Seçer, programın sunucusu Figen Kandemir tarafından “Mersin’de bir orman gibi kardeşçesine yaşamamıza katkı sağlayan, çalışkan belediye başkanı” sözleriyle kürsüye davet edildi.
Konuşmasına bu sunuş için teşekkür ederek başlayan Vahap Seçer, “Söylediğin güzel sözler, değerlendirmeler için teşekkür ediyorum. Bizlerin Mersin halkına hiçbir ayrım yapmadan hizmet etmemiz, insanlara sevgimiz, saygımız böyle bir değerlendirmeye konu olmuşsa, insanlar da böyle bir düşünce varsa demek ki biz doğru yoldayız. 5 yıl nasıl geldiysek bundan sonraki 5 yıl da sizlerin desteğiyle aynı şekilde devam edeceğiz. Mersin’de dostluğu, kardeşliği, birliği hep birlikte sağlayacağız” dedi.

“MERSİN HALKININ HAKLARINI KORUDU”

CHP Toroslar Belediye Başkan adayı Abdurrahman Yıldız’ın 5 yıldır belediye meclisinde önemli görevler aldığına değinen Başkan Seçer, “Rant, imar değişiklikleri, çevre katliamları konularında gerçekten her zaman mecliste, sizlerin oylarını hakkını verdi. Kendisine Mersin halkı adına teşekkür ediyorum. Mersin’in, Mersin halkının, hakkını korudu. Ali Tanrıverdi de aynı şekilde. Bunlar toplum bilinci olan, çevre bilinci olan, konusu insan, barış, kardeşlik, ekoloji olan; temiz bir dünyada yaşama arzusu olan insanlar. Bunların şehir yönetimlerine katkısı büyük. Abdurrahman Yıldız, seçimlerde de başarılı olacak, Toroslar Belediye Başkanlığında da başarılı olacak nitelikte, donanımda bir insan. Öyle söylendiği gibi sanki Cumhur İttifakı Toroslar’ı çok rahat alacak gibi bir tablo yok. Rakip kahramanlık türküleriyle devam ededursun biz bilimsel olarak bu işi götürelim derim. Mücadele böyle kazanılır. Öyle hamasetle, yüksek perdeden atmakla tutmakla, yargısız infazla, niyet okumakla, bizleri bir şeylerle yaftalamakla siyaset doğru mecrada gitmez. Belki dönemsel başarı getirir ama en büyük kötülüğü yaşadığın kente, ülkeye ve topluma verirsin. Bunun da bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.

“TOROSLAR’IN GİRİLMEMİŞ MAHALLELERİNE HİZMET GÖTÜRDÜK”

Toroslar’ın Tarsus’tan sonra en büyük ilçe olduğunu belirten Başkan Seçer şunları söyledi:
“Türkiye gibi, Türkiye hüviyetinde bir ilçeden söz ediyoruz. 30 yıldır bir başka zihniyet Toroslar’ı yönetiyor ama biz 5 yıldır en büyük yatırımları Toroslar’a yaptık. Girilmemiş mahallelere hizmet yaptık. Sosyal politikalarda en büyük bütçeler yine başta Toroslar olmak üzere o mahallelere ayrıldı. Mahalle Mutfaklarında 3 çeşit yemek 10 TL. Toroslar’da 9 Mahalle Mutfağı var. İlk sosyal yaşam merkezini Halkkent’e açtık. Yine bir sosyal yaşam merkezinin temelini Kurdali’de yapıyoruz. Toroslar’ı alacağız. Toroslar’ı kazacağız. Sizlerin desteğiyle, gayretiyle. 5 yıldır üzerimize düşeni yaptık. Bu kampanyada da Toroslar’ın bütün mahalle ve köylerini gezerek yaptığımız hizmetleri, uzattığımız sıcak eli hatırlatacağız. Bir hatırlatacağız kendimizi. Ve gelecek 5 yıl için Toroslar ilçesinde hem Büyükşehir’de yeniden desteklerini isteyeceğiz. Sizlerin desteğini istiyoruz. Sizler de yoldaşlarınızı yalnız bırakmayacaksınız, buna canı gönülden inanıyorum.”

“ORTAK AKLIN AÇIĞA ÇIKARILDIĞI BİR KENT İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

CHP Toroslar Belediye Başkan adayı Abdurrahman Yıldız da, “Hepimizin ortak ideali kent uzlaşısı ortaya çıkarmak ve bu harekete geçirmekti. Benim adaylığım buna denk geldi bence. Bütün kentin ortak aklı, ortak vicdanı, kent uzlaşısının sonucu olarak bu adaylık gerçekleşti diye düşünüyorum. Fiziki sorunları bir yana, orada yaşanması gereken kardeşlik ortamı bir türlü oluşturulamadı. Toroslar bu ülkenin özeti gibi. Türkiye’de kim yaşıyorsa Toroslar’da onlar yaşıyor. İnançlarıyla, geldikleri yerlerle tamamen Türkiye’nin özeti Toroslar. Toroslar bizim kardeşliği, barışı kucaklayabileceğimiz ilçelerden birisi. Ortak aklın açığa çıkarıldığı bir kent için mücadele ediyoruz. Toroslar’da bu ülkeye örnek olabilecek bir yaşam organize etmeye çalışacağız. Bir gün birileri belediyecilik nasıl yapılır diye soracak olursa bunun cevabının Toroslar olması için çalışacağız. Yıllardır biriktirdiğimiz bu barış ve kardeşlik ortamını Toroslar’da yaşama geçirebiliriz. Biz kazacağız, hep beraber yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.

“MERSİN ÖRNEK OLACAK”

Mersin Dayanışma Platformunun düzenlediği etkinliğe Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Ahmet Asena da katıldı. Asena şunları söyledi:
“Zorlu bir mücadeleye giriyoruz. Zorlu bir sürece giriyoruz. Ve hepimiz Toroslar’ın yıldızını Abdurrahman Yıldız’ı desteklemek için bir aradayız. Aslına bakarsınız sadece Abdurrahman Yıldız’ı desteklemiyoruz. Kendi geleceğimizi, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini destekliyoruz. Eşitlik için, özgürlük için, adalet için, demokrasi için, ekoloji için bu dünyaya çocuklarımıza sağlam bırakabilmek için destekliyoruz. Kazanan sadece Abdurrahman Yıldız olmayacak. Kazanacağından eminiz, kazanan sadece Vahap Seçer olmayacak. Aslında Mersin’de kazanmak demek Türkiye’ye bir işaret feneri yakmak demek. Mersin’de kazanmak demek Türkiye’deki bütün kavgaları sona erdirecek bir işbirliğinin nasıl başarılabileceğini göstermek demek. Mersin seçimleri onun için çok önemli. 30 sene Toroslar Belediyesinin faşist bir anlayıştan almak kadar önemli olan şey belediyeyi halkın belediyesi kılabilmek. Ben bunu başarabileceğimize inanıyorum. 1 Nisan sabahı kalktığımızda hepimiz birbirimize gülerek günaydın, rojbaj diyeceğimize inanıyorum.”