Vahap Seçer’den yeni dönem için 3 söz

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sosyal belediyecilik alanında yaptıkları çalışmaların belediyecilikte Mersin modeli olarak tüm Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Bu politikaların ikinci dönemde de devam edeceğini belirten Vahap Seçer, “Bunun yanında altyapı, üst yapı çalışmalarımız devam edecek. Yenilikçi belediye anlayışımız devam edecek. Verdiğimiz sözler harfiyen yerine gelecek. Mutlaka Mersin’de ikinci 5 yılda vatandaşlarımızı raylı sistemle seyahat ettireceğiz. Sosyal konut projelerini hayata geçireceğiz. Müftü Deresi Yaşam Vadisini Mersin’e kazandıracağız” dedi.

 

 

31 Mart’ta yapılan seçimlerde yüzde 60’a yakın oy oranıyla yeniden seçilen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 4 merkez ilçede görev yapan mahalle muhtarlarıyla, seçim sonrası ilk buluşmayı gerçekleştirdi.

Toplantıda muhtarlara seslenen Vahap Seçer, “Muhtarlarımızla mesai arkadaşıyız. Birbirimizi sevmek zorunda değiliz. Ama iş birliği yapmak zorundayız. Benim dünya görüşüm, daire başkanım muhtarı alakadar etmemeli. O mahallesine götüreceği hizmete odaklanmalı” dedi.

 

“13 İLÇE BELEDİYESİ İLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Yeni dönemde 13 ilçe belediye başkanıyla uyum içinde çalışacaklarını söyleyen Başkan Seçer, “Benim görev alanım, senin görev alanın demeden, sorunları birbirimize atmadan, birbirimizi halk karşısında rencide etmeden sorunları çözeceğimizin vatandaşımız tarafından bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞ AÇSA BELEDİYE DOYURACAK”

 

Vahap Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi modeli belediyeciliğini akıllara derç ettik. Sosyal politikalara önem verdik. Belediyeciliğin sadece yol yapmak, bina yapmak, vatandaşı güzel otobüslerde taşımak, imara yeni arsalar açmak, imar rantları yaratmaktan ziyade vatandaşın acısıyla acılı olmak, mutluluğuyla mutlu olmak, onun hastasının, onun okula giden çocuğunun, gelin olan kızının sıkıntılarını bilmek, belediyecilik bu. Vatandaşınızın acısını da dindireceksiniz. Karnı açsa karnını doyuracaksınız. Hastası varsa yardımcı olacaksınız. Kimsesi yoksa kimsesi olacaksınız. Bugüne kadar halkın yanında olduk. Halkın itibarını bu nedenle kazandık. İnşallah ikinci 5 yılda da bu politikalarımız artacak devam edecek. Sosyal politikalarda daha yeni modellerle Mersin halkının karşısında olacağız” dedi.

 

“ENGELLERİ AŞTIK, ŞİMDİ KOŞMA ZAMANI”

 

İkinci dönemde altyapı ve üst yapı çalışmalarının da devam edeceğini belirten Vahap Seçer, “Yenilikçi belediye anlayışımız devam edecek. Biz yenilikçi belediyeyiz. İlklerin belediyesiyiz. Önümüzdeki süreçte bize zaman kaybettirecek engelleri aştık. Şimdi fuleli adımlarla koşma zamanı. Verdiğimiz sözler harfiyen yerine gelecek. Mutlaka Mersin’de ikinci 5 yılda vatandaşlarımızı raylı sistemle seyahat ettireceğiz. Yakın zamanda metronun inşaatı hızlanacak, çok hızlı şekilde istasyonlarımızı hizmete açarak Mersin halkını metro ile seyahat eder duruma getireceğiz. Vatandaşa sözümüzdür sosyal konut. Kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm ve sosyal konut projelerini birlikte yürüteceğiz. Vatandaşlarımızın uygun fiyatlarla belediye evlerinde kiralamalarını sağlayacağız. Kira öder gibi taksitlerle konut sahibi olmasını sağlayacağız. Belediye olarak ikinci 5 yılda bu da sözümüzdür. 5 yılda önemli miktarda sosyal konutu hayata geçirerek Mersinlilerin hizmetine sunacağız. 500 dönümlük Müftü Deresi Yaşam Vadisi projesini hayata geçireceğiz. Türk ye’nin en muhteşem yaşam vadilerinden birini Mersinlilerin hizmetine sunacağız” dedi.

 

“LÜKSE, ŞATAFATA KAÇMAYIZ”

 

Toplumun saygın olmasında en önemli göstergenin kültür ve sanat olduğuna işaret eden Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizin belediye binalarınızın lüksü ya da devlet binalarınızın şatafatı dünyada sizi saygın bir yere oturtmaz. Bu konuda mütevaziyiz. Yönetim anlayışında mütevaziyiz. Kamu harcamalarında makulü en üste alacağız. Vatandaşımıza makul olan yatırımları yapacağız. Lükse kaçmayacağız. Kendimizle ilgili makulün dışına çıkmayacağız. Mersin’e yakışır projelerin altına imza atacağız. Bu da Mersin’e yakışmadı canım lafını kimseye söyletmeyeceğiz. Şunu da söyletmeyeceğiz Bu şatafat nedir? Bu paranın kaynağı nedir? Bu ülke bu kadar zengin midir, bu kamu kaynaklarını heba ediyorsunuz. Bunu da dedirtmeyeceğiz.”