Kızıltan: “MTSO, Mersin’in kılcal damarıdır”

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, odalarının sadece iş dünyasını değil tüm Mersin’i temsil ettiğine dikkat çekerek, “Mersin’in sorumluluğu bizim üzerimizdedir. MTSO Mersin’in kılcal damarıdır” dedi.

(TAKİP HABER) – Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, İçel Tv’de Nil Sezer’in sunduğu Hayatın Trafiği  konuk oldu. Öncelikle geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen MTSO seçimleri hakkında değerlendirmede bulunan Kızıltan, seçim sürecinin rahat ve huzurlu geçtiğini belirterek, “Çok büyük bir destek ve ilgi gördük. Önceki dönemlere oranla bu yıl katılım da çok yüksekti. Yaklaşık olarak yüzde 25 civarında bir artış oldu. İlgi çok yüksekti seçimi bizler tahmin etmiştik bu kadar talebin fazla olacağını düşünerek de seçim için Yenişehir Fuar Alanı’nı tercih ettik. Gayet huzurla bir ortamda rahat bir ortamda herkes gelip oyunu kullandı” şeklinde konuştu.

“TÜM MERSİN BİZİM SORUMLULUĞUMUZDA”

Başkan Kızıltan, seçim sürecinde iken Mersin halkından yoğun bir ilgi gördüğünü belirterek, “Nereye gitsek ‘Aman başkan bu işi bırakma, senin devam etmeni bekliyoruz’ dediler. Bize şevk verdiler, destek verdiler. Bizde bu enerjimize 3-4 kat arttırarak çalıştık. Tabi ki bizimle birlikte seçime giren arkadaşlarımızda iyi mücadele ettiler. Temiz bir mücadele oldu, temiz bir seçim çalışması oldu. Bizler geçtiğimiz 4 yıllık yönetim sürecimizde ticaret ve sanayinin kapalı kutularını açıp bütün kente gösterdik. Artık evlerde TV programlarında seyredilmeye başlandı. Ticaret ve sanayi odası olarak sadece iş dünyasını temsil etmiyoruz. Bütün Mersin’i temsil ediyoruz. Bütün Mersin’in sorumluluğu bizim üzerimizde. NEDEN  diyeceksiniz, Mersin’i ayakta tutan bizim ticaret ve sanayi odasının üyeleridir.  Onların iş yerleridir, şirketleridir, firmalarıdır. Eğer bu firmalar olmazsa ticaret ve sanayi odası da olmaz Mersin’de olmaz” ifadelerine yer verdi.

“MTSO’DA 41 MESLEK KOMİTEMİZ VAR”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mersin’in kılcal damarı olduğunun altını çizen Kızıltan, “ MTSO, Mersin’i bir araya getiren, refahı arttıran bir kurumdur. MTSO’da 41 meslek komitemiz var. Kayıtlı aktif sayımız 22 bin 711. Üye sayımız da 30 bine yaklaşıyor. Tabi ki trafik otopark sıkıntısı Mersin’in her yerinde baş gösteriyor. O günde park yeri sıkıntısından dolayı oy kullanamayan çok fazla üyemiz oldu. Oy kullanamadan gittiler. Fuar alanının oradaki kavşağı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız daha öncede ifade etti birkaç defa orada da bir an önce inşaata başlayacaklar. Orada inşaat başlayacağı zaman mersin trafiği çok rahatlayacak” dedi.

“KOMİTE OLARAK HER ZAMAN SAHADA YER ALDIK”

“2023 tünelinin ucu görüldü. 2022 tünelinde çok şeyler yaşadık, pandemide bir kere çok çalıştık komite olarak her zaman sahada olduk. Üyelerimizin yanında olduğumuzu gösterdik” diyen Başkan Kızıltan, şöyle devam etti: “Bazı kısıtlamalar ve yasaklamalar oldu. Bazı sektörler kapatıldı bazıları açık tutuldu. Bunlarla ilgili çok mücadele yaptık. Haksız rekabeti önlemek için çok çalışmalar yaptık, hükümete ve odalar birliğine çok bildirimlerde bulunduk. Destek ve teşvikler ile ilgili, alınan bazı kararların düzeltilmesi ile ilgili güzel sonuçlar da aldık. Pandemide Mersin’i durdurmadık. Hem üretim hem ticaret hem lojistik hem de tarım devam etti. Pandemiyi çok başarılı geçiren bir kent olduk. Oda olarak çok büyük etkinlikler yaptık. Örneğin Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte model fabrikayı kurduk ve işletmeye aldık, odamızın bünyesinde Endüstriyel Tasarım ve Kobi Merkezini faaliyete geçirdik. Burada başarı hikayeleri yazılıyor. Sanayi birimimizi adeta bir sanayi odası haline getirdik. Bizim lojistik birimimiz aynı şeklide çok iyi kalite olarak geliştirdik.”

“KOMİTELERİMİZ BİZİM MUTFAĞIMIZDIR”

MTSO olarak eğitim konusuna da çok önem verdiklerinin altını çizen Kızıltan, “Eğitim komitelerimizde var bizlerin. Biliyorsunuz Türkiye’de eğitim çok kötü bir durumda bu eğitimin gerçekçi ve çağdaş bir eğitime kavuşması için, özel okullar var devlet okulları var çok büyük bir eğitim karmaşası olduğunu görüyoruz. Bizim eğitim komitemize de çok büyük bir iş yoğunluğu düşüyor. bir kere bütün komitelerimizin daha etkin, daha verimli ve üretken çalışır hale getireceğiz ki ticaret ve sanayi odası başarılı olsun. Komitelerimiz bizim mutfağımızdır. Üretim yapmazsa bizim yönetim kurulunun satacağı bir şey olmaz. Meclis üyelerimizi daha aktif MTSO’ya ve sektörlerine sahip çıkacak bir şeklide onları motive ederek, şevklendirerek çalıştırmak istiyoruz ve hepsinin ne kadar değerli görevlerde olduğunun bilincinde olmalarını sağlayacağız. Hepsi de çok değerli konumdalar. Ve bir farkındalık oluşacak ticari anlamda” diyerek sözlerin tamamladı.