Soylu vekil seçildikten sonra tavrını değiştirdi: ’14 Mayıs siyasi darbe girişimidir’den ‘u’ dönüşü

[TAKİP HABER] Seçimden önce miting alanlarında 14 Mayıs için ‘siyasi darbe girişimi’ ifadelerini kullanan, daha sonrasında da bu sözlerine sahip çıkan İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Süleyman Soylu, şimdi de tavrını değiştirdi. Soylu “Sonucu ABD’den, Avrupa’dan buraya üflenen rüzgârlar değil, milletin iradesi belirliyor. Türkiye demokratik olgunluğun en yüksek noktada gerçekleştiği bir seçim ortaya koymuştur” dedi.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti İstanbul Milletvekili seçilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin Kâğıthane İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Partililere Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nı ilçede birinci çıkardıkları için teşekkür eden Soylu, Cumhurbaşkanı Seçimi’nin 2. turuna kalan 11 gün boyunca partililere daha çok çalışmaları çağrısında bulundu.

14 Mayıs’ın çok partili siyasi hayatın en güvenilir, en huzurlu ve en güzel seçimi olduğunu iddia eden Soylu, şunları kaydetti: “Bütün dünyaya ve Türkiye’ye Recep Tayyip Erdoğan ve bu millet, demokrasi bayrağını ve hukukun üstünlüğü bayrağını ve milli irade bayrağını sallamıştır. Yıllarca Türkiye’yi demokrasi ve hukukun üstünlüğü bayrağı üzerinden yargılayanlara, bu millet çok güzel bir cevap verdi. Seçim hukuku değişmiyor, milli irade değişmiyor.