Takke düştü kel göründü…

Ahmet oktay…

Mersin’de Yerel seçim tartışmalarına yeni bir eklendi. Bu kez tartışmalara konu olan husus, hayalet seçmen meselesi…

Nedir bu hayalet seçmen? Konu bağlamında somutlaştıracak olursak bir ilçede yaşamayıp; ‘’salt oy kullanmak amacıyla’’’ seçime kısa bir süre kala o ilçedeki bir evde yaşıyormuş gibi nüfus kaydı bulunan kişiler, hayalet seçmen olarak tanımlanır. Bazen müstakil bir evde, ev ahalisinin haberi olmadan birinin yaşadığı; bazen de bir evde onlarca farklı soyadlı şahsın kayıtlı olduğu görülür.

HALK NEZDİNDE BİLİNEN BİR DURUMDU

Son dönemlerde Mersin kamuoyunda ‘’seçmen listelerinde, evimizde tanımadığımız birinin var olduğunu gördük’’ şeklinde bir tepki oluşmaya başlamıştı. Bu konuda birkaç mahallede benzer hadiselerin yaşandığını biliyoruz. Kültür Mahallesi bunlardan biri… Duyarlı vatandaşlar durumu muhtarlara bildirince hayalet seçmenin ve oy vermekle onu görevlendiren siyaset mühendislerinin planları boşa çıkmış oluyor. Yetmez! Benzer olayı yaşayan vatandaşlara tavsiyemdir: Seçim günü sandık başındaki seçmen listelerine göz atın ve şüpheli bir durumdan polisi haberdar edin; çünkü kirli bir oyun dönüyor.

MİLLET VEKİLİ ALİ BOZAN İDDİA ETTİ

DEM Parti Mersin milletvekili Ali Bozan, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında gazetecilerin de yer aldığı hayalet seçmen listesini gündeme getirdi. Bozan, açıklamasında ‘’bu çetenin diğer rant ortaklarını açıklayacağım, çetenin rant ortakları bu kentte kendisine gazeteciyim diye üç kişi… Bunlardan birisi Mehmet Selvi… Bir diğeri Reşit Doğan… Bu iki kişi biri Tarsus’ta biri Yenişehir’de oturmasına rağmen seçmen kayıtlarını Hamidiye Mahallesi’ndeki bir eve taşımışlar. Bunlar Gültak ve ekibinin sahtekar seçmenleri… Bir diğeri Yasemin Toklucu… Aslında Yenişehir’de oturmasına rağmen 19 kişiyle birlikte Hamidiye Mahallesi’nde bir dairede görünüyor. Seçmen kayıtlarına baktığımız zaman Yenişehir, Mezitli ve Toroslar’dan seçmenler var. Yasemin Toklucu isimli kendisine gazeteciyim diyen kişinin adresinde… 26.000.000 Milyon’un ne kadarını bu üç gazeteciye ödediniz? Bu üç gazetecinin usulsüz seçmen olmasının sebebi şu: Gültak kaybettiğinde değirmenlerinin suyu kesilecek. Sponsorlu haberlerinin kaynağı Akdeniz Belediyesi…’’ dedi.

GAZETECİ MİSİN, PARTİLİ Mİ?

Son dönemlerde Mersin Büyükşehir Belediye başkanı sayın Vahap Seçer ve ekibi hakkında zan oluşturacak derecede algı içerikli haberler yapıyordu, Yasemin Toklucu… Bir haberinde sayın Seçer’in mal varlığını yönelik bir haber yapmış aslı astarı olmayan iddialarda bulunmuştu.

 

Sayın Seçer sahip olduğu mal varlığını belediye başkanlığı döneminde ve başkanlık maaşıyla edinmiş değil. Sen çok iyi biliyorsun; ama sana o haberleri yazdıranlar da bilsin: Vahap Seçer iş adamı… Yüzlerce insana istihdam sağlayan biri. Şu haberleri yaparken hiç mi yüzün kızarmadı! Sen saman altında su yürütüp masum insanlar aleyhinde algı yapan birimisin. Masken düştü.

NE İŞİN VAR, 19 KİŞİ İLE BİR EVDE, HADİ AÇIKLA!

Mobil Haberci isimli haber kurumunun sahibi olduğu iddia edilen Yasemin Toklucu’nun Yenişehir’de oturduğunu herkes bilir.

 

Yasemin Toklucu ! Ali Bozan’ın iddia ettiği gibi ise, seçim öncesinde sizi Akdeniz ilçesine getiren sebep nedir? Modern şehir havası yaramadı, Hamidiye Mahallesi’nin eski bir evinde yaşayasınız geldi değil mi? Tabi insanlık hali. Fakat aynı evde 19 kişiyle yaşamak mültecilere has bir durum olarak bilinirdi. Size zor gelmiyor mu bunca kalabalık bir hanede yaşamak. Yoksa 19 kardeş misiniz? Ama soyadlarınız da farklı. Ha, tamam. Üvey kardeşsiniz. Ama neticede mahremiyet durumu da söz konusu, dikkat edin. Sizin gibi şık giyinen bir salon hanımefendisi için 19 kişi ile yaşamak zor olsa gerek. Yoksa seçimden hemen sonra ikamet adresinizi Yenişehir’e mi taşıyacaksınız? Peki Hamidiye Mahallesi’nde evinizi paylaştığınız 19 kişiyi de yanınızda götürecek misiniz? Sakın götürmemezlik etmeyin, yazık olur onlara…

ŞAPKA DÜŞTÜ, KEL GÖRÜNDÜ.

Dünyanın bütün yalan ustalarını ve konunun uzmanlarını getirseler sizi haklı çıkaracak bir açıklama yapamazlar bu durum karşısında! Bir seçim öncesi, 19 kişi ile bir evde yaşamak. Size tek bir soru İddia edildiği gibi ise ‘’hayalet seçmen’’ projesinde bir oyuncu musunuz yoksa oyun kurucu musunuz? Sizin kime çalıştığınız biliniyor.Eğer doğru ise sizinkisi gazetecilik değil! Siz şimdiden kendisine çalıştığınız adaydan ev taşıma ücreti de isteyin! Bu oyunlar, sizi yorar. Hayallerinizde boğulursunuz. Gazetecisiniz, böyle işlere alet olmamanız gerekirdi. Bu işin patlak vereceğini ve gazetecilik haysiyetinizi düşünebilirdiniz. Bir gazete sahibi olarak şaşırdım; Mersin sizi tanıdı artık. Alın teriyle kazanan ve mal sahibi olan sayın Vahap Seçer’e dil uzatmadan önce 19 kişilik hayalet seçmen maceranızı unutmayın. Bir sonraki haberinizde bu meseleyi haber yapın, memnuniyetle okuyacam.