Bukalemun siyasetine döndü..SİYASET

Malumunuz dön  gece bakanlar kurulu açıklandı.

Son 3 gündür yaşanan başdöndürücü trafiğin sonucunda 15 bakan değişti. Gelelim son yaşanan gelişmelere; Erdoğan ilk balkon konuşmasında ayrıştırıcı bir üslup ve suçlayıcı bir dil kullanarak oy vermeyen yüzde 48’i suçlamıştı.

Bu konuşma eskisinden daha sert bir Erdoğan geleceginin adeta habercisi oldu. Bugün mecliste yapılan yemin töreninden sonra Anıtkabir defterini imzalarken ilginç bir şekilde Erdoğan 85 milyonun Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlamış olacakki bunu sözcüklere döktü.

Bununla beraber Erdoğan Abdullah Gül’ü saraya davet edip özel olarak teşekkür etti. Malumunuz Türkiye’de bir çok kesim tarafından ve hatta AKP içinde de sevilmeyen Erdoğan’ın kendiside dahil nerdeyse herkesle sorunu olan Süleyman Soylu’yu kabine dışında bırakarak rahat bir nefes aldı.

Tüm şartlarını kabul ettiğini bildiğimiz Mehmet Şimşek’i ekonomi bakanı yaparak piyasada kısa süreli bir güven sağlamayı hedefledi. İflas etmiş bir ekonomiyi düzeltebilmesi için Mehmet Şimşek’in elinde sihirli değnek olması gerekiyor ki bu bile uzun vade gerektirir.

Elbette kabineyi tamamen dışardan kurmasının başka sebepleri de var, meclis çoğunluğunu anayasayı değiştirme sayısına göre düşürmek istememesi.

Buradaki asıl amaç Cumhur ittifakının yanı sıra CHP’den ayrılan Saadet, Deva ve Gelecek partili milletvekilleriyle HÜDA-PAR ve Refah partisine sözü verilen anayasa değişikliklerini yapabilme düşüncesi.

Uzun lafın kısası muhalefetin saflarını ve defansını sağlam tutması gerek çünkü iktidar siyaseti bukalemun siyasetine döndü. Rengarenk.. 

Sağlıklı kalın…

Ahmet OKTAY